Αφού το βρήκε η «Σ», το βρήκε και ο δήμος…

Το πρωτόκολλο παράδοσης – παράδοσης για το κτίριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού

Η αποκάλυψη της «Σ» στις αρχές του μήνα αναφορικά με την ύπαρξη τελικά πρωτοκόλλου παράδοσης – παράδοσης για το κτίριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού επί της οδού Μακρή, που είχε παραχωρηθεί στις αρχές του 2012 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο δήμο Αγρινίου συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου.

Το σχετικό ερώτημα έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» Στέλιο Μερμίγκη, ο οποίος σχολίασε πως η αποκάλυψη του πρωτοκόλλου αναιρεί τα όσα είχε πει παλιότερα ο δήμαρχος Αγρινίου σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα ο Στ. Μερμίγκης ζήτησε «να τελειώσει το πανηγυράκι» και κάλεσε το δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Αυτό γνώριζα αυτό είπα» απάντησε ο Γ. Παπαναστασίου αναφερόμενος στα όσα είχαν λεχθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στα μέσα του 2018. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, είπε ο δήμαρχος Αγρινίου και επ’ αυτού θα καλέσει το επόμενο διάστημα τους επικεφαλής των παρατάξεων για συζήτηση. Πάντως ο Γ. Παπαναστασίου θύμισε προς όλους πως όσα είχε πει ο ίδιος, περί μη ύπαρξης πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής, δεν είχαν διαψευστεί από τα στελέχη της τότε δημοτικής αρχής. Ωστόσο ο δήμαρχος Αγρινίου προχώρησε σε μια αποκάλυψη, που αναδεικνύει το εν πολλοίς διοικητικό χάος που επικρατεί στα αρχεία του δήμου Αγρινίου. Είπε χαρακτηριστικά πως μετά την αποκάλυψη της «Σ» το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής βρέθηκε και στο δήμο Αγρινίου μέσα σε ένα φάκελο που επιγράφονταν ως εξής «Δήμαρχοι, εκδηλώσεις Αγίου Χριστοφόρου»… Μάλιστα έδειξε το συγκεκριμένο φάκελο σε φωτογραφία από το κινητό του και πρόσθεσε πως «κάποιοι είχαν αποκρύψει το φάκελο αυτό». Επιπλέον ο Γ. Παπαναστασίου σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι ενώ η υπουργική απόφαση παραχώρησης του κτιρίου αναφέρεται ρητά στο αρχειακό υλικό των Καπναποθηκών Παναγόπουλου, που βρίσκονταν αποθηκευμένο στο κτίριο του Οργανισμού Καπνού – αυτό στην πορεία διαπιστώθηκε ότι χάθηκε – στο πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτό.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ένωση Αγρινίου: Έναρξη υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης Έτους 2020