ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΓιατί αφού θέλουν να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή δεν κόβουν το 3% “φόρο μεταβίβασης”;

Γιατί αφού θέλουν να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή δεν κόβουν το 3% “φόρο μεταβίβασης”;

Γιατί αφού θέλουν να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή δεν κόβουν το 3% “φόρο μεταβίβασης”;

Το τέλος των μετρητών στην αγορά ακινήτων με υποχρεωτική πλέον την αγοραπωλησία μόνο μέσω του τραπεζικού συστήματος αποσκοπεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Θα χτυπηθούν όμως έτσι τα “μαύρα” λεφτά; Και πόσα λεφτά περιμένει η κυβέρνηση να βγάλει από αυτή την κίνηση; Ο φόρος υπολογίζεται βάσει αντικειμενικής αξίας αλλά όλοι ξέρουμε ότι όταν παίρνεις σπίτι πληρώνεις παραπάνω. Πως θα ξέρουν λοιπόν αν δεν δηλώθηκε η αντικειμενική αλλά τα έξτρα λεφτά πήγαν “μαύρα”;

Από την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας myPROPERTY (Μάρτιος 2021), έχουν καταχωρηθεί 42.613 δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων, το τίμημα των οποίων εξοφλήθηκε αποκλειστικά με μετρητά και ισούται με 462,4 εκατ. ευρώ.
Οι μεταβιβάσεις που εξοφλήθηκαν, εν μέρει με μετρητά και εν μέρει με δάνειο, ανέρχονται σε 41.741, αλλά η αξία τους, μαζί με το τμήμα που καταβλήθηκε μέσω τραπέζης, φτάνει τα 2,9 δισ. ευρώ!
Αυτά είναι όσα δηλώθηκαν! Όχι εκείνα που πήγαν “άκλαφτα” και δεν τα έμαθε ποτέ το κράτος!

Κάποιοι που πιστεύουν στους λίγους φόρους για την δημιουργία περισσότερων δουλειών λένε ότι η απάντηση είναι πάντα το κόψιμο των περιττών φόρων. Στην περίπτωσή μας απορούν γιατί μαζί με την κυριαρχία του πλαστικού χρήματος δεν κόβεται και εκείνο το 3% που πληρώνεις για να κάνεις την μεταβίβαση! Αφού αυτός είναι ο βασικός λόγος που αποκρύπτουν τις αγοραπωλησίες στα ακίνητα, κανείς δεν θέλει να πληρώνει χαράτσι 3%!

Βέβαια, αν κόψεις φόρους, εισφορές κλπ θα έχεις λιγότερα επιδόματα και κρατικά λεφτά για μοίρασμα! Το λεγόμενο κοινωνικό κράτος που θέλει τους υπηκόους να εξαρτώνται από εκείνο και να ψηφίζουν ανάλογα…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δεν ΘΑ καούμε κάτω στο ΔΑΚ Αγρινίου… Ήδη καιγόμαστε!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ