ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτισμοςΑφιερωμένο στις πατρίδες που χάθηκαν αλλά δε λησμονήθηκαν το ημερολόγιο του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου

Αφιερωμένο στις πατρίδες που χάθηκαν αλλά δε λησμονήθηκαν το ημερολόγιο του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου

Αφιερωμένο στις πατρίδες που χάθηκαν αλλά δε λησμονήθηκαν το ημερολόγιο του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου

Εικόνες καταστροφής, λεηλασίας και πόνου για τις πατρίδες που χάθηκαν αλλά δεν λησμονήθηκαν περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο που δημιούργησε το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022).

Το έθνος θυμάται και δεν ξεχνά. Την απώλεια της πανάρχαιας Ελληνικής πατρίδας του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού. Έλληνες σφαγιάζονται και διώκονται από τον κεμαλικό στρατό και με την ανοχή των συμμάχων. Η Σμύρνη πυρπολείται. Στο πλαίσια λοιπόν αυτής της επετείου, εκδόθηκε το Ημερολόγιο.

“Πρέπει να θυμόμαστε αυτή τη μεγάλη καταστροφή, αλλά ταυτόχρονα να ατενίζουμε ενωμένοι και με αισιοδοξία το μέλλον. Πρέπει να δικαιώσουμε αυτούς που θυσιάστηκαν για μας, να μην επαναλάβουμε τα λάθη, αλλά να ενισχύουμε διαρκώς την πατρίδα μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι”, αναφέρει κείμενο του σχολείου για την προσπάθεια.

Το ημερολόγιο δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών του σχολείου υπό την καθοδήγηση και την επιμέλεια των καθηγητριών του σχολείου Αγγελικής Παππά (ΠΕ02 Φιλόλογος) και Κατερίνας Ζέικου (ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας).

“Το 1922, εκατό χρόνια μετά την Καταστροφή, τον ξεριζωμό και την άφιξη των Μικρασιατών Ελλήνων στον Ελλαδικό χώρο, μας καλεί σε αναστοχασμό και ομοψυχία, την οποία απαιτεί και η εποχή μας”, σημειώνεται από την πλευρά όσων συμμετείχαν στο εγχείρημα.

Δείτε  το ημερολόγιο ΕΔΩ

Αγρίνιο: Παρουσιάζεται το μυθιστόρημα του Ρένου Χριστοδουλίδη “Το πιο γλυκό λεμόνι”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ