ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΜεσολόγγι: Αφέθηκε ελεύθερος ο αρχιμουσικός Δημήτρης Μανωλάτος

Μεσολόγγι: Αφέθηκε ελεύθερος ο αρχιμουσικός Δημήτρης Μανωλάτος

Μεσολόγγι: Αφέθηκε ελεύθερος ο αρχιμουσικός Δημήτρης Μανωλάτος

Αναβλήθηκε η Δίκη του Αρχιμουσικού του Ομίλου «Ιωσήφ Ρωγών» Δημήτρη Μανωλάτου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Όμιλος στην πλατεία του Μεσολογγίου έξω από την Πινακοθήκη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, Φώτης Σπυρόπουλος, Όλγα Δασκαλή, Γιάννης Αθανασίου και Κώστας Ζησιμόπουλος ζήτησαν αναβολή την οποία και έλαβαν και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μετά από δυο 24ωρα που πέρασε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο είχε συγκεντρωθεί κόσμος προς υποστήριξη του κ. Μανωλάτου, καθώς θεωρείται άδικη η ενέργεια αυτή που έγινε από την Αστυνομία την περασμένη Παρασκευή το βράδυ.

Η Αστυνομία εξάντλησε τον νόμο πάνω στον Πρόεδρο του Ομίλου Νεκτάριο Ζησιμόπουλο και τον Αρχιμουσικό Δημήτρη Μανωλάτο, παρόλο που είχαν γίνει, από την πλευρά των διοργανωτών, όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ήταν μια προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ, η οποία αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Ομίλου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συνεπώς από την στιγμή που είχαν κατατεθεί όλα τα σχετικά έγγραφα και στην Αστυνομία, έπρεπε η εκδήλωση να περιφρουρηθεί από αστυνομικούς για να μην συγκεντρωθεί κόσμος. Αντ’ αυτού τα περιπολικά, χωρίς καμία προειδοποίηση για την διάλυση της συγκέντρωσης, όπως συνήθως γίνεται, συνέλαβαν τα δυο άτομα και τα οδήγησαν στο κρατητήριο.

Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι οι ημέρες αυτές για το Μεσολόγγι έχουν ιδιαίτερη ιστορική και συναισθηματική αξία και ένα τέτοιο συμβάν προκαλεί την κοινωνία, όταν μάλιστα συλλαμβάνεται ένας αξιωματικός του Λιμενικού, όπως είναι ο Νεκτάριος Ζησιμόπουλος, που όπως προαναφέρθηκε είναι Πρόεδρος του Ομίλου, ο οποίος μπορεί να έχει και συνέπειες στην δουλειά του, την ώρα μάλιστα που δεν υπήρχε αυθαιρεσία στην διοργάνωση.

Εξάλλου από την στιγμή που η τοπική Αστυνομία ήθελε να επιβάλλει την τάξη και να προστατεύσει τον κόσμο από την εξάπλωση της πανδημίας, θα μπορούσε να κάνει αντίστοιχες ενέργειες και στην ομάδα ανθρώπων που χθες, Σάββατο του Λαζάρου, συγκεντρώθηκαν και έκαναν πομπή – διαμαρτυρία στην οδό Σπύρου Μουστακλή, θέλοντας να τιμήσουν τους Αθάνατους προγόνους τους. Όμως σε αυτή την περίπτωση η Αστυνομία διευκόλυνε την πορεία με περιπολικά διακόπτοντας και την κυκλοφορία. Στην συγκεκριμένη πομπή – διαμαρτυρία συμμετείχαν 20-30 άτομα με τις παραδοσιακές φορεσιές και οι υπόλοιποι απλά ακολουθούσαν.

Δεν είναι δυνατόν σε μια κοινωνία τόσο μικρή όσο το Μεσολόγγι το οποίο μάλιστα ως πόλη όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας δεν έχει προκαλέσει και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα συνωστισμού, να βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά τον υπερβάλλοντα ζήλο που έδειξε η Αστυνομία στην περίπτωση του «Ιωσήφ Ρωγών».

aixmi-news.gr

K.Σακελλαροπούλου: Κορυφαία στιγμή της επανάστασης η έξοδος του Μεσολογγίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr