ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΑφαίρεσαν άδεια σε γιατρό του Βόλου που φέρεται να “κούραρε” και τον μακαριστό Κοσμά

Αφαίρεσαν άδεια σε γιατρό του Βόλου που φέρεται να “κούραρε” και τον μακαριστό Κοσμά

Αφαίρεσαν άδεια σε γιατρό του Βόλου που φέρεται να “κούραρε” και τον μακαριστό Κοσμά

Τη δια βίου αφαίρεση άδειας ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος σε αντιεμβολιαστή γιατρό στον Βόλο αποφάσισε ομόφωνα ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.

Ο συγκεκριμένος γιατρός φέρεται να έδινε οδηγίες και για την περίπτωση του μακαριστού Κοσμά όταν νόσησε από κορωνοϊό και περέμενε στην κατοικία του.

Ειδικότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας μέσω του Πειθαρχικού Συμβουλίου πέρα από την αφαίρεση της άδειας του γιατρού, επέβαλε στον γιατρό σχεδόν 50.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο Ν. Μ. συνήθιζε να χορηγεί κοκτέιλ αντιβιοτικώ, βιταμινών και ασπιρινών σε ασθενείς με κορωνοϊό και σύμφωνα με τις καταγγελίες συγγενών προσώπων που πέθαναν, τους απαγόρευε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο του Βόλου. Μάλιστα, έδινε δική του συνταγή κατά του κορωνοϊού , αποτρέποντας τους ασθενείς να πάνε στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός έχει προσφύγει στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο ζητώντας την ακύρωση της εις βάρος του απόφασης, δηλαδή στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του Πανελληνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Όσο βρίσκεται σε εκκρεμότητα η υπόθεση και ο γιατρός ασκεί τα ειδικά μέσα που του δίνει ο νόμος, δεν προβλέπεται εφαρμογή της απόφασης του πρωτοβαθμιου οργάνου, δηλαδή του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Επίσης, σε κάθε περίπτωση ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να προσφύγει και στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας τη την ακύρωση των αποφάσεων των πειθαρχικων οργάνων.

Πηγή: taxydromos.gr

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστική αυτοκτονία – Δέθηκε με χειροπέδες και βούτηξε με το αυτοκίνητο στον Θερμαϊκό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ