"Αετοί" οι κουκουλοφόροι του Αγρινίου! Πήγαν να κλέψουν φούρνο στις 4 το πρωί που φουρνίζει!

Δεν σας έχουν πει ότι υπάρχουν και αυτές οι εργασίες όπου άνθρωποι βγάζουν το μεροκάματο έχοντας σηκωθεί από τα χαράματα και δεν περιμένουν να ζήσουν από επιδόματα;

"Αετοί" οι κουκουλοφόροι του Αγρινίου! Πήγαν να κλέψουν φούρνο στις 4 το πρωί που φουρνίζει!

Αυτή η τραγελαφική ιστορία με την συμμορία/μπουλούκι που περιφερόταν στην πόλη του Αγρινίου μέχρι να βρει κάτι να κλέψει και τελικά χάλασε το μαγαζί του ανθρώπου στο κέντρο της πόλης, θα μπορούσε να είναι εξίσου μια δραματική ταινία αλλά άνετα και μια κωμωδία!

Διότι οι πέντε που συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή μπορεί να έσπασαν βιτρίνα ενός καταστήματος που επιδιορθώνει κινητά και άλλες συσκευές, προσπαθώντας να πάρουν ότι βρουν, προηγουμένως όμως είχαν διανύσει... αγεληδόν σχεδόν το μισό Αγρίνιο με τις κουκούλες τους, τα full face τους, τις μπαντάνες τους, λες και ήταν μέλη συμμορίας στο Λος Άντζελες!

Θα μου πεις και τι να κάνουμε, να έχουμε δύο τρία περιπολικά να γυρνάνε μέσα στην πόλη στις τέσσερις το πρωί; 

Καλή ερώτηση, αλλά δυνητικά, αν το καλοσκεφτείς, κανείς δεν εμποδίζει και 15 άτομα και...200 άτομα να περιδιαβούν ένα βράδυ τους έρημους δρόμους μέχρι να βρουν την λεία τους. Γιατί όχι; 

Φυσικά, αυτό είναι το τραγικό επίπεδο της αβελτηρίας μας, το πόσο εκτεθειμένοι είμαστε όλοι μας στους διαφόρους επιδρομείς διότι φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε 4 το πρωί (σ.σ. δεν μπορεί να μην τους είδε κανείς από την περιμετρική έως την Παναγοπούλου!) έξι κουκουλοφόρους ντυμένους στα μαύρα και να μην μας κάνει εντύπωση.

Από την άλλη υπάρχει, όπως είπαμε, και το επίπεδο της κωμωδίας. Καλά ρε παιδιά, πήγατε να κλέψετε... φούρνο τέτοια ώρα;

Δηλαδή δεν περιμένατε ότι θα ήταν μέσα ο φούρναρης και θα έβγαζε ψωμί; Δεν σας έχουν πει ότι υπάρχουν και αυτές οι εργασίες όπου άνθρωποι βγάζουν το μεροκάματο έχοντας σηκωθεί από τα χαράματα και δεν περιμένουν να ζήσουν από επιδόματα;

Τελικά στο σχολείο δεν μαθαίνουν που δεν μαθαίνουν γράμματα, ούτε κάποια βασικά εφόδια για την ζωή δεν παίρνουν. Όπως το πότε ψήνεται το ψωμί στον φούρνο!

Εφημερίδα "Συνείδηση"

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα «γράψε – σβήσε» ξέμειναν στο κείμενο του νομοσχεδίου για το δικαστικό χάρτη  

Τα μεσάνυκτα, όμως όταν δουλεύει κάποιος, κάνει και λάθη. Έτσι λοιπόν στο κείμενο του νομοσχεδίου πέρασε και ένα λάθος που φανερώνει το μάλλον συνεχές γράψε σβήσε που προηγήθηκε ειδικά σε σχέση με το χωροταξικό των δικαστηρίων στην Αιτωλοακαρνανία.