ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΑεροδρόμιο Ακτίου: Συλλήψεις αλλοδαπών με το… καλημέρα

Αεροδρόμιο Ακτίου: Συλλήψεις αλλοδαπών με το… καλημέρα

Αεροδρόμιο Ακτίου: Συλλήψεις αλλοδαπών με το… καλημέρα

Τι δείχνουν οι αριθμοί, ποια τα μέτρα ασφαλείας και ποιοι οι αγαπημένοι προορισμοί των αλλοδαπών

Λίγες μόλις ημέρες μετά το «άνοιγμα» των πτήσεων (1η Ιουλίου) στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και ήδη με το… καλημέρα, στο αεροδρόμιο του Ακτίου, καταγράφονται οι πρώτες συλλήψεις παράτυπων μεταναστών. Αλλοδαπών δηλαδή που επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα σε χώρες του εξωτερικού.

Στο διάστημα αυτό έχουν συλληφθεί ήδη τρεις αλλοδαποί από αστυνομικούς του Α.Τ. Ακτίου – Βόνιτσας, με τα κυκλώματα να προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος… μετά την καραντίνα πλουτίζοντας σε βάρος ανθρώπων που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο.

Οι συλλήψεις που γίνονται στο αεροδρόμιο της Αιτωλοακαρνανίας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι πλαστογράφοι διαβατηρίων πείθουν τους αλλοδαπούς πως μπορούν να ταξιδέψουν, χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα δεν είναι γνήσια, φυσικά με το αζημίωτο…

Οι αστυνομικοί όμως είναι άρτια εκπαιδευμένοι ενώ διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας τεχνικά μέσα ελέγχων, γεγονός που καθιστά το αεροδρόμιο του Ακτίου όπως και όλα τα υπόλοιπα ασφαλή.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τις συλλήψεις το 2018 στο αεροδρόμιο του Ακτίου, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 138 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ συνέλαβαν 103 αλλοδαπούς και 3 διακινητές.

Το 2019 κατασχέθηκαν 77 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ έγιναν 52 συλλήψεις αλλοδαπών και ενός διακινητή. Αριθμοί σαφώς μειωμένοι με βάση τα συγκριτικά στοιχεία.

Στους «αγαπημένους» προορισμούς των αλλοδαπών, μέσω των περιφερειακών αεροδρομίων συμπεριλαμβάνονται η Γερμανία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Ιταλία και η Τσεχία, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν μία σειρά από πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως Γαλλίας, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου Βελγίου, Πολωνίας, Μ. Βρετανίας, Τσεχίας, Λετονίας, Βουλγαρίας κ.α.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου αλλοδαποί στην απέλπιδα προσπάθειά τους να ταξιδέψουν, αγόρασαν, έναντι χαμηλότερου ποσού, ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο με την πρώτη κιόλας ματιά φαίνεται ότι είναι πλαστό.

Τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ακτίου είναι καθημερινά αυστηρά ενώ εκτός από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος καθημερινά υπάρχουν στο σημείο και ενισχυτικές δυνάμεις από έτερες υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται ότι πάγιο αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, είναι η ίδρυση Αστυνομικού Σταθμού στο αεροδρόμιο, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε πρόσφατα από την Πάτρα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr