ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑεροδιακομιδή 44χρονου Αγρινιώτη με COVID-19 από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων στο Αττικόν

Αεροδιακομιδή 44χρονου Αγρινιώτη με COVID-19 από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων στο Αττικόν

Αεροδιακομιδή 44χρονου Αγρινιώτη με COVID-19 από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων στο Αττικόν

Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μεταφέρθηκε στο Αττικόν με αεροδιακομιδή, σύμφωνα με πληροφορίες του sinidisi.gr, 44χρονος ασθενής με covid-19 o οποίος είχε διακομιστεί εκεί από το Νοσοκομείο Αγρινίου, πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Ο 44χρονος νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που έχει δημιουργηθεί για τα σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Αττικόν προκειμένου να υποβληθεί σε ειδική θεραπεία με οξυγόνο. Η διακομιδή έγινε χθες με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ.

Στο μεταξύ, σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων οι δύο έγκυες που παρουσίασαν συμπτώματα της Covid – 19 και μεταφέρθηκαν εκεί από το Νοσοκομείο Αγρινίου. Παρακολουθούνται από γιατρούς όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων (πνευμονολόγους, παθολόγους και γυναικολόγους). Οι βλάβες που έχουν υποστεί στους πνεύμονες οι δύο ασθενείς χαρακτηρίζονται μέτριες ενώ τα έμβρυα δεν κινδυνεύουν.

Σχεδόν σε κάθε εφημερία (κάθε δύο ημέρες) διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό περιστατικά κορωνοϊού από την Αιτωλοακαρνανία, με πιο πρόσφατο αυτό ασθενή από το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου.

Σήμερα οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στη Mονάδα COVID -19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ήταν 35 ενώ 12 ακόμα νοσηλεύονται στην Εντατική, σε σοβαρή κατάσταση, λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού. Θετικό είναι, ωστόσο, το γεγονός ότι τα ποσοστά θνησιμότητας στη ΜΕΘ COVID-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πιο χαμηλά σε ολόκληρη τη  χώρα.

Φωτογραφία αρχείου: iatronet.gr

Στάχτη το σπίτι συνταξιούχου από το Αγρίνιο στην Κορινθία (εικόνες -video)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr