ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔιαφοραΑΕΙ – Πανεπιστήμιο : Τραγελαφικές καταστάσεις στην εξεταστική στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

ΑΕΙ – Πανεπιστήμιο : Τραγελαφικές καταστάσεις στην εξεταστική στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

ΑΕΙ – Πανεπιστήμιο : Τραγελαφικές καταστάσεις στην εξεταστική  στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

Ξεκίνησε η εξεταστική  στα  Ελληνικά ΑΕΙ και έκαναν την εμφάνισή τους  τραγελαφικές καταστάσεις  στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Καταστάσεις οι οποίες δείχνουν ξεκάθαρα την κατάρρευση και τη δυσμενή θέση στην οποία  έχει περιέλθει σε κάποιες περιπτώσεις η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Πρόκειται για προβλήματα που έφερε στο φως αλλά και μεγέθυνε η πανδημία του κορονοϊού,  με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι φοιτητές σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Τμήματος Μαιευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωσή του τη 17η Ιανουαρίου , η οποία δεν είναι και ιδιαιτέρως ευδιάκριτη, αφού έχει αναρτηθεί στο σάιτ υπό τον τίτλο «Εγγραφή στο Edupass» και πρέπει να πατήσει κάποιος πάνω σε αυτό για να τη διαβάσει, αναφέρεται ότι «όσοι φοιτητές πρόκειται να γράψουν εξετάσεις σε αμφιθέατρο που δεν υπάρχει πτυσσόμενο τραπεζάκι, θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα άκαμπτο ταμπλό σε διαστάσεις τουλάχιστον Α4».

 

Δηλαδή, το Τμήμα Μαιευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος θα βάλει φοιτητές του να δώσουν γραπτώς μαθήματα για τις εξετάσεις του τρέχοντος εξαμήνου σε αμφιθέατρο που δεν έχει πτυσσόμενα τραπεζάκια και τους ζητάει να έχουν μαζί τους ένα «άκαμπτο ταμπλό» (;), προφανώς για να μην έχουν την κόλλα πάνω στα πόδια τους…

 

«Πρώτα απ’ όλα η ανακοίνωση δεν είναι εύκολα εμφανής και δεύτερον δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοεί. Θα πρέπει να έχω εγώ μαζί μου ένα πτυσσόμενο τραπεζάκι, ώστε να βάλω επάνω την κόλλα και να δώσω το μάθημα; Δηλαδή, θα πρέπει να κουβαλάω το τραπεζάκι μαζί μου στα δύο αστικά λεωφορεία που πρέπει να πάρω για τα πάω στη σχολή μου; Είναι δυνατό να ζητούν κάτι τέτοιο από τους φοιτητές;», λέει πρωτοετής φοιτήτρια του τμήματος.

ΑΕΙ Διεθνές Πανεπιστήμιο εξεταστική

Καμία απάντηση από το Διεθνές Πανεπιστήμιο

Το ethnos.gr επιχείρησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με κάποιον από τους υπεύθυνους καθηγητές του τμήματος, ακόμα και με τη διοίκηση του Τριτοβάθμιου Ιδρύματος, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, διότι κανένας από τους διοικητικούς υπαλλήλους μπόρεσε να δώσει στοιχεία επαφής κάποιου  υπεύθυνου.

Εργαζόμενοι ανέφεραν ότι «η ανακοίνωση δεν είναι καλά γραμμένη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρερμηνείες, αφού ουσιαστικά το μόνο που ζητείται από τους φοιτητές είναι να έχουν μαζί τους μία σκληρή επιφάνεια, για παράδειγμα ένα ντοσιέ, προκειμένου να βάλουν επάνω την κόλλα τους και να μπορούν να γράψουν, ώστε να δώσουν το μάθημα. Αυτό συμβαίνει, διότι εξαιτίας του κορονοϊού και προκειμένου να μην υπάρχουν πολλοί φοιτητές μέσα στην ίδια αίθουσα, θα χρησιμοποιηθούν και άλλα αμφιθέατρα για τις εξετάσεις, ακόμα και αίθουσα τελετών. Κάποιες από αυτές τις αίθουσες δε διαθέτουν πτυσσόμενα τραπεζάκια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σκληρή επιφάνεια, ώστε να βάλουν την κόλλα τους επάνω οι φοιτητές».

Δηλαδή  φοιτητές οι οποίοι θα έχουν το άγχος των εξετάσεων, θα γράφουν μαθήματα έχοντας ουσιαστικά την κόλλα επάνω στα πόδια τους, ακόμα αν τοποθετήσουν από κάτω τη σκληρή επιφάνεια που τους ζητείται να φέρουν μόνοι τους.

ΑΕΙ Διεθνές Πανεπιστήμιο εξεταστική

Τραγελαφικές καταστάσεις στα ΑΕΙ : Αγοράζουν μόνοι τους βελόνες

Φοιτητές του τμήματος αναφέρουν ακόμα oτι τα απαράδεκτα  περιστατικά δεν έχουν αρχή και τέλος μόνο στο θέμα των γραπτών εξετάσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ζητηθεί από τους φοιτητές να αγοράσουν με δικά τους έξοδα βελόνες για τις ανάγκες του μαθήματος, αφού δεν έχει τη δυνατότητα να τους τις προμηθεύσει το πανεπιστήμιο.

 

Παράλληλα οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι εξετάσεις ξεκινούν στις 26 Ιανουαρίου αλλά η εξεταστέα ύλη τους δόθηκε μόλις λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα νωρίτερα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ακόμα περισσότερο το άγχος τους και υποστηρίζουν ότι σε διάφορες αίθουσες υπάρχουν πολλά σπασμένα τραπεζάκια, τα οποία δεν αντικαθίστανται, με αποτέλεσμα να κάθονται, όπου μπορούν, για τις ανάγκες των μαθημάτων.

 

«Όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο, δε φανταζόμουν τις εικόνες που θα αντικρίσω. Είναι δυνατό να ζητάνε από εμένα και από τους άλλους φοιτητές να αγοράσουμε με δικά μας χρήματα υλικά απαραίτητα για τις ανάγκες του μαθήματος; Σε πολλές αίθουσες υπάρχουν σπασμένα τραπεζάκια και καρέκλες και δυσκολευόμαστε να καθίσουμε. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται οι ώρες των μαθημάτων και λείπουν καθηγητές»,  υποστηρίζει πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Μαιευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

πηγή: ethnos.gr

Κ. Λύρος: Κατηγορεί το δήμαρχο Αγρινίου ότι απαξιώνει και αγνοεί το Δήμο Μεσολογγίου

Αιτωλοακαρνανία: Οι επιτυχόντες μαθητές σε διαγωνισμό μαθηματικών

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →