Άδωνις Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%

Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γωεργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews.gr “Συνδέσεις” και στους Κ.…

georgiadis

Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γωεργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews.gr “Συνδέσεις” και στους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χρ. Βίδου.

Δεν διαμαρτύρονται όλοι. Διαμαρτύρεται το 1%. Είναι δυνατόν να διαμαρτύρονται όλοι και όλα τα νοσοκομεία να κάνουν απογευματινά χειρουργεία; Ο υπουργός χειρουργεί το απόγευμα, εγώ πάω και κάνω επεμβάσεις;” τόνισε ο υπουργός και σημείωσε: “Δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής σε όποιον γιατρό, αναισθησιολόγο και νοσηλευτή θέλει να πάει να κάνει επέμβαση το απόγευμα και δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής σε όποιον ασθενή θέλει να πάει να κάνει χειρουργείο το απόγευμα“.

Ούτε λέμε σε κανέναν γιατρό πήγαινε κάνε υποχρεωτικά απογευματινά χειρουργεία, ούτε λέμε σε κανένα ασθενή πήγαινε υποχρεωτικά και πλήρωσε. Όλοι όσοι φωνάζουν, φωνάζουν για να μου πούνε “πρέπει να το απαγορεύεις”. Εμένα με κατηγορούν γιατί τους δίνω ελευθερία. Αυτοί που φωνάζουν είναι αυτοί που θέλουν απαγόρευση. Όποιος θέλει θα πάει, όποιος θέλει θα πάει. Τόσο απλά” πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Πηγή: ertnews.gr