“Αδέσποτα κορμιά” – Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: Δεν κήρυξα ιερό πόλεμο σε κανέναν (βίντεο)

Διευκρινίσεις για τη διαφωνία του σχετικά με την αφίσα της ταινίας «Αδέσποτα κορμιά» στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έδωσε την Τέταρτη ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος, μιλώντας…

adespota_kormia_filotheos_xr

Διευκρινίσεις για τη διαφωνία του σχετικά με την αφίσα της ταινίας «Αδέσποτα κορμιά» στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έδωσε την Τέταρτη ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωινό», επισημαίνοντας ότι «δεν κήρυξα κανέναν ιερό πόλεμο».

Παράλληλα αποσαφήνισε ότι όσοι συγκεντρώθηκαν έξω από το “Ολύμπιον” δεν ήταν πιστοί, αλλά μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.

«Να είμαστε ειλικρινείς! Εμένα η επιστολή μου δεν κήρυξε κανέναν ιερό πόλεμο. Δεν υπήρξε ούτε επιστολή γεμάτη οργή ούτε τίποτα! Κατέθεσα μία μαρτυρία και τίποτα παραπάνω! Η επιστολή μου δεν έχει κανέναν χαρακτήρα ούτε οργής ούτε ιερού πολέμου ούτε τίποτε άλλο!», είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Φιλόθεος ξεκαθάρισε ότι «την αφίσα αυτή την θεωρώ προσβλητική, γιατί απεικονίζει το πρόσωπο της Παναγίας πάνω στο σταυρό με τον τρόπο που το απεικονίζει και εξέφρασα την άποψή μου! Είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να κάνουν μία συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη κάποιοι… Δεν ήταν πιστοί, δεν ήταν πιστοί, ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων… Ήταν συγκεκριμένοι, νομίζω πως είχαν βγάλει και μία αφίσα ως «Ιερός Λόχος», δεν έχουν σχέση με την εκκλησία καμία!».