ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕργασιαΑΔΕΔΥ: Στις 28 Φεβρουαρίου η πανελλαδική απεργία των δημοσίων υπαλλήλων

ΑΔΕΔΥ: Στις 28 Φεβρουαρίου η πανελλαδική απεργία των δημοσίων υπαλλήλων

ΑΔΕΔΥ: Στις 28 Φεβρουαρίου η πανελλαδική απεργία των δημοσίων υπαλλήλων

Απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία πήρε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ που συνεδρίασε στις 2 του μήνα. Η κινητοποιήσεις προγραμματίστηκαν για τις 28 Φεβρουαρίου.

Το κείμενο της απόφασης 

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του στις 2 Φεβρουαρίου 2024, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας την ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024.

«Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας»

Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και συνεχίζοντας ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων.

  • Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις 10% κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.
  • Να δοθεί πίσω ο 13 ος και 14 ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της Εισφοράς Αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016-2017, να αυξηθεί και να επεκταθεί το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
  • Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι Δημόσιοι φορείς (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ασφάλιση κ.α.) και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Η Απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

*Φωτογραφία αρχείου

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ