Αδ. Γεωργιάδης για απογευματινά χειρουργεία: Δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε μεταμοσχεύσεις ούτε επείγοντα περιστατικά

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδας της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, στα δημόσια νοσοκομεία. Με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση, δίνεται η…

georgiadis_ert

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδας της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, στα δημόσια νοσοκομεία. Με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων, μετά το τέλος του τακτικού ωραρίου, των νοσοκομείων, δηλαδή κατά τις απογευματινές ώρες και μέχρι τις 10 το βράδυ.

Ωστόσο, ο κατάλογος με τους κωδικούς των επεμβατικών πράξεων, ο οποίος περιλαμβάνεται στην ΚΥΑ, αφορά το σύνολο των επεμβάσεων που γίνονται στο ΕΣΥ (περίπου 200) και όχι μόνο τις περίπου 40 χειρουργικές επεμβάσεις, που θα γίνονται στα απογευματινά χειρουργεία.

Σε αποψινή ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει ότι στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων διενεργούνται επεμβάσεις μόνο για “ψυχρά – τακτικά” περιστατικά.

«Στην Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνονται όλοι οι κωδικοί Drg των επεμβατικών πράξεων των νοσοκομείων. Στην απογευματινή λειτουργία όμως διενεργούνται επεμβάσεις για ψυχρά – τακτικά περιστατικά κατόπιν εγκρίσεως της επιτροπής χειρουργείου των νοσοκομείων. Δε συμπεριλαμβάνονται ούτε οι μεταμοσχεύσεις ούτε επείγοντα περιστατικά. Μην προσπαθούν κάποιοι να δημιουργούν εντυπώσεις απλά και μόνον διότι αντιδρούν στην Μεταρρύθμιση. Τα Απογευματινά Χειρουργεία θα πάνε πολύ καλά».

Πηγή: ertnews.gr