Αχρείαστες «βολές»

Την προηγούμενη εβδομάδα η ΠΑΕ Παναιτωλικός δημοσιοποίησε ένα κείμενο,  που  ο τόνος του είναι τουλάχιστον αυστηρός, με το οποίο απευθύνεται στους φιλάθλους και αφορά πρόστιμα που επιβάλλονται από τη διοργανώτρια για συμπεριφορές τους. Αρχικά δεν το δημοσιοποιήσαμε καν, «αφουγκραζόμενοι»  πως οι επιπτώσεις του δεν θα είναι σίγουρα καλές για την  ομάδα. Ωστόσο συνεχίζει να συζητείται πολύ μεταξύ των φιλάθλων και για το λόγο αυτό την αναπαράγουμε, κάνοντας πρώτα ορισμένες σημειώσεις.

Το αυτονόητο είναι πως η ΠΑΕ έχει κάθε δίκιο να μην θέλει να πληρώνει «πεταμένα» λεφτά και επιπλέον οι ανάρμοστες συμπεριφορές στα γήπεδα πρέπει κάποτε να σταματήσουν. Ωστόσο η ΠΑΕ Παναιτωλικός πρέπει να απευθυνθεί και  στην διοργανώτρια, όχι μόνο στους φιλάθλους της.  Διότι και η Σούπερ Λιγκ δεν είναι συνεπής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα καπνογόνα, που τιμωρούνται κατά το δοκούν και με διαφορετικά μέτρα και σταθμά σε κάθε γήπεδο. Άρα,  μήπως ο Παναιτωλικός είναι πρώτα απ’ όλα «θύμα» οικονομικής αφαίμαξης από τη διοργανώτρια; Είναι τόσο αυστηρή σε όλα τα γήπεδα κι αν είναι πως ανταπεξέρχονται στα πρόστιμα – χωρίς να βάλλουν κατά των φιλάθλων τους – ομάδες με πολύ πενιχρές οικονομικές δυνατότητες; Εκτός κι αν όλοι οι φίλαθλοι ανά την Ελλάδα έγιναν πρότυπο φιλάθλου και στο Αγρίνιο όχι.

Ασφαλώς η κάθε ομάδα πρέπει να κοιτάζει τους δικούς της  φιλάθλους πρώτα, αλλά εάν σε άλλα  γήπεδα συμβαίνουν χειρότερα απ’ ότι στου Παναιτωλικού – χωρίς ανάλογες τιμωρίες-  αλλάζουν τα πράγματα διότι και ανάμεσα στους φιλάθλους υπάρχει άτυπος ανταγωνισμός ως προς την ατμόσφαιρα που δημιουργούν υπέρ των ομάδων τους. Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως στο γήπεδο του Παναιτωλικού δεν  επικρατεί πλέον το αδιαχώρητο. Είναι εύκολο να εντοπιστεί  ποιος κάνει τι, άρα καθίσταται αχρείαστο να απευθύνεται η ΠΑΕ σε όλους τους φιλάθλους σαν να ήταν συνυπεύθυνοι.

Η ανακοίνωση ανέφερε: «Με χθεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League η ΠΑΕ Παναιτωλικός καλείται να πληρώσει πρόστιμο 2.500 ευρώ «για συμπεριφορά των φιλάθλων της». Είναι η τρίτη φορά στους τέσσερις αγώνες που έδωσε η ομάδα μας ως γηπεδούχος, που της επιβάλλεται ανάλογη ποινή, αφού προηγήθηκαν πρόστιμα 5.500 στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και 1.000 ευρώ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Έτσι το συνολικό ποσό των προστίμων είναι ήδη 9.000, ενώ ισόποσα μειώνεται η επιχορήγηση του ΟΠΑΠ. Η απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων στοίχισε ήδη στην ΠΑΕ Παναιτωλικός το ποσό τον 18.000 ευρώ!

Όσοι θεωρούν ότι βοηθούν την ομάδα ανάβοντας  πυρσούς – καπνογόνα, χρησιμοποιούν Laser ή πετούν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει ΑΜΕΣΑ να αναθεωρήσουν την άποψή τους και να αναλογιστούν τη ζημιά που κάνουν.

Καλούμε τον καθένα ξεχωριστά να αναλάβει τις ευθύνες του για να σταματήσει αυτή η αναίτια οικονομική «αιμορραγία» λόγω συμπεριφορών που δεν συμβάλλουν στο παραμικρό στην αγωνιστική και γενικότερη προσπάθεια που κάνει η ομάδα. Οι φίλαθλοι πρέπει να γνωρίζουν, ότι, αυτά τα χρήματα που “πετιούνται” εξ’ αιτίας της απερισκεψίας ορισμένων,  γίνονται εμπόδιο στο να μπορούμε να διαμορφώσουμε καλύτερες τιμές στα εισιτήρια ή και να ενισχύσουμε την ομάδα μας με καλύτερες μεταγραφές.

Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν μπορούμε να αφήσουμε χωρίς μέτρα να συνεχίζεται η αλόγιστη διαρροή, πληρώνοντας πρόστιμα για συμπεριφορές κάποιων ελάχιστων “φιλάθλων”.

Συμπεριφορές που δεν βοηθούν την ομάδα και με τις οποίες δεν συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων. Όποιος επιμένει να προκαλεί ζημιά στην ομάδα, ας την πληρώσει ο ίδιος.

Η πραγματική και ουσιαστική στήριξη έρχεται από την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, το χειροκρότημα και την ενθάρρυνση των ποδοσφαιριστών. Αυτή που προσφέρει η πλειοψηφία των φιλάθλων τόσα χρόνια στον Παναιτωλικό».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr