Αχαΐα – θάνατος κτηνοτρόφου: Παραλίγο διπλή τραγωδία με το μικρό του γιο

by ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Λεπτομέρειες, που συγκλονίζουν, συνδέονται με τον άδοξο θάνατο του 52χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Οικονομόπουλου στην Αχαΐα την Κυριακή, και συγκεκριμένα στο Τζάιλο Δυτικής Αχαΐας.

Ο 13χρονος γιος του εκλιπόντος είχε «άγιο»… τον ίδιο του τον πατέρα! Ήταν αρκετές οι φορές, που οι δυο τους άδειαζαν τις λίμπες στην παγολεκάνη της γαλακτοκομικής εταιρείας «Ήπειρος», μπροστά στο σπίτι τους. Ωστόσο, εκείνο το πρωινό το θύμα απέτρεψε το παιδί του: «Φύγε Κώστα, πήγαινε παραπέρα, θα την αδειάσω μόνος μου». Αυτό, ευτυχώς, υπάκουσε, αλλά μερικά δευτερόλεπτα αργότερα «κεραυνοβολήθηκε» και το ίδιο, βλέποντας τον πατέρα του να τινάζεται, πιθανώς από το ρεύμα και να μένει ακίνητος στο έδαφος.

Ο αδερφός του Μάκης Οικονομόπουλος εξιστορεί: «Ήταν κάμποσες οι φορές που ο Δημήτρης και ο ανιψιός μου άδειαζαν μαζί τις λίμπες στην παγολεκάνη. Δεν είναι εύκολο να αδειάσει ένα άτομο, μόνο του, 40–50 κιλά γάλα. Όμως, ο Δημήτρης προστάτεψε το ανήλικο παιδί. Του είχε αδυναμία και ποιος ξέρει πώς σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή. Ίσως από ένστικτο. Το δράμα μας δεν έγινε διπλό κι ασήκωτο…».

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, τον δήμαρχο, τον αντιστράτηγο ε.α. Κώστα Κυριακόπουλο και τους εκατοντάδες συγχωριανούς και κατοίκους της περιοχή για τη συμμετοχή τους στο βαρύτατο πένθος της.

Οι Αρχές, πλέον, έχουν εντατικοποιήσει τις έρευνες για να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος, καθ’ ότι υπάρχουν κάποια κενά, που πρέπει να απαντηθούν για να μην πλανώνται αμφιβολίες.

Δεν τεκμηριώνεται η ηλεκτροπληξία

Όταν ακόμη ήταν νωπό το τραγικό συμβάν διαπιστώθηκε ότι ένα εναέριο ηλεκτρικό καλώδιο, που συνδεόταν με την παγολεκάνη ήταν φθαρμένο στη βάση της και διατυπώθηκε η υπόθεση ότι ίσως είχε «φαγωθεί» από ποντίκια.

Το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας, ωστόσο, αναμένει την έκθεση ειδικού πραγματογνώμονα, ο οποίος αναμενόταν να κάνει χθες τη σχετική αυτοψία. Από τον ιατροδικαστή Πατρών Ανδρέα Γκότση έγινε νεκροψία-νεκροτομή της σορού του 52χρονου και από την οικογένεια του θύματος κρίθηκε σκόπιμη η διενέργεια ιστολογικής εξέτασης, διότι «δεν εντοπίσθηκαν εξωτερικά ευρήματα που να παραπέμπουν και να τεκμηριώνουν ως αιτία του θανάτου την ηλεκτροπληξία».

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος δεν είναι τυχαίο ότι ζήτησε –με δημόσια παρέμβασή του– να ερευνηθεί επισταμένως το τραγικό περιστατικό, για να μην υπάρχουν σκιές.

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος ο αδικοχαμένος πατέρας 5 παιδιών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό και η τοπική κοινωνία εξακολουθεί να είναι συγκλονισμένη και να εκδηλώνει παντοιοτρόπως τη συμπαράστασή της στη χαροκαμένη οικογένειά του.

Πηγή: Γιώργος Αναστασόπουλος για το pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Παρακαλούμε υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας την επέκταση AdBlocker από τα προγράμματα περιήγησής σας για τον ιστότοπό μας.