ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαΐα: Κλέβουν παροχές ρεύματος για να παίρνουν επιδόματα – Επεμβαίνουν ΕΛΑΣ – ΔΕΔΔΗΕ

Αχαΐα: Κλέβουν παροχές ρεύματος για να παίρνουν επιδόματα – Επεμβαίνουν ΕΛΑΣ – ΔΕΔΔΗΕ

Αχαΐα: Κλέβουν παροχές ρεύματος για να παίρνουν επιδόματα – Επεμβαίνουν ΕΛΑΣ – ΔΕΔΔΗΕ

Μπροστά σε μία «φάμπρικα» με παράνομα οικονομικά οφέλη βρίσκεται η Αστυνομία της Δυτικής Αχαΐας, αφότου ενημερώθηκε από στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ ότι σ’ ένα μεγάλο τμήμα της Κάτω Αχαΐας, έχουν εντοπιστεί πολλοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τα ρολόγια της ΔΕΗ για να αποκομίσουν χρήματα.

Η πληροφορία υπήρχε εδώ και καιρό, αλλά αρχικώς θεωρήθηκε πως πρόκειται για μεμονωμένες πράξεις κατοίκων στον οικισμό των τσιγγάνων.

Μετά από έρευνα που αθόρυβα έγινε, για να μην διαρρεύσει ο έλεγχος τεχνικών της ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», επαληθεύθηκαν όχι μία ή δύο, αλλά 50 περίπου πανομοιότυπες περιπτώσεις υφαρπαγής αριθμού παροχών ηλεκτρικού ρεύματος από ανυποψίαστους καταναλωτές.

Η «δουλειά» των επιτήδειων δεν έχει να κάνει με την κλασική ρευματοκλοπή, αλλά μ’ ένα άλλο «κόλπο» που βρίσκει εφαρμογή εξαιτίας του τρόπου που λειτουργούν κάποιοι ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε όλες τις εντοπισμένες περιπτώσεις, οι δράστες έχουν δώσει τα στοιχεία νόμιμης παροχής «ξένων» ακινήτων της πόλης, έχουν αιτηθεί ηλεκτροδότησης από μη κρατικές εταιρείες ρεύματος, όταν όμως αυτές διαπιστώνουν ότι ο αριθμός παροχής αφορά ήδη ρευματοδοτημένο ακίνητο, οι δράστες έχουν ήδη κάνει αυτό που εξαρχής επιθυμούσαν. Χωρίς, από τους αιτούντες, να ζητηθούν λοιπά φορολογικά έγγραφα – όπως π.χ το Ε9 – αυτοί έχουν ήδη καλύψει τον όρο μόνιμης κατοικίας (διά του αριθμού ρολογιού) για να καταστούν δικαιούχοι μιας σειράς επιδομάτων.

Για την επιβεβαιωμένη πλέον κατάσταση, έχει ενημερωθεί από το παράρτημα της Αχαγιάς η περιφερειακή υπηρεσία της ΔΕΔΔΗΕ και είναι άγνωστο προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί, αφού ναι μεν γίνεται υποκλοπή αριθμού παροχών, αλλά δεν πρόκειται για ρευματοκλοπές. Επίσης, για το πώς θα απεμπλακούν οι νόμιμοι κάτοικοι των παροχών, οι οποίοι ξαφνικά εμφανίζονται σε υπηρεσίες…ως επιδοματούχοι!

Κατά καιρούς, πολλές καταγγελίες έχουν γίνει στην τοπική Αστυνομία για εκτεταμένες ρευματοκλοπές στον οικισμό των τσιγγάνων ή και αλλού, ωστόσο οι νέες αυτές περιπτώσεις και η έξαρση που πλέον καταγράφεται, ανοίγουν ένα άλλο – διαφορετικό κεφάλαιο στην μέχρι τώρα παραβατικότητα.

Συνεννόηση ΔΕΔΔΗΕ – ΕΛΑΣ

Από τη σήμερα Δευτέρα 19/7, υπάρχει ήδη συνεννόηση μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ – ΕΛΑΣ ώστε να παρασχεθεί λεπτομερειακή ενημέρωση στο Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, στο οποίο θα κατατεθούν τα πλήρη στοιχεία όσων έχει διαπιστωθεί πως εμπλέκονται στο διαδεδομένο «σπορ» της παράνομης επιδοματικής διαδικασίας κι έτσι να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα και το θέμα να φτάσει στη δικαιοσύνη.

Πηγή: pelop.gr  (ρεπορτάζ: Δημήτρης Τριανταφυλλοπουλος)

Πηγή φωτογραφίας αρχείου: mononews.gr

H κόρη του Θοδωρή Αθερίδη, Φωτεινή, ανέβασε μια τρυφερή οικογενειακή φωτογραφία με τέσσερις γενιές μαζί

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr