Α. Νικολακόπουλος για υπόθεση διαρροής e-mails αποδήμων: Δεν πρέπει να μένει καμία απολύτως σκιά – H κυβέρνηση έχει μάθει να αποδίδει τις ευθύνες

Την πεποίθησή του ότι δεν πρέπει να μένει καμία απολύτως σκιά σε τόσο σοβαρά θέματα και σε μια τόσο σοβαρή μεταρρύθμιση όπως είναι η επιστολική…

nikolakopoulos-andreas

Την πεποίθησή του ότι δεν πρέπει να μένει καμία απολύτως σκιά σε τόσο σοβαρά θέματα και σε μια τόσο σοβαρή μεταρρύθμιση όπως είναι η επιστολική ψήφος, εξέφρασε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος αναφερόμενος στην υπόθεση της Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και της διαρροής των e-mails αποδήμων.

Παραλλήλα υπογράμμισε πως «δεν θα πρέπει να παίζει ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε η αντιπολίτευση γενικότερα με τέτοια σοβαρά θέματα, τα οποία αποτελούν μια πολύ σοβαρή μεταρρύθμιση που εφαρμόζεται και σε άλλα προηγμένα κράτη και που είναι το δικαίωμα των συμπολιτών μας να ψηφίζουν από απόσταση όχι μόνο των κατοίκων του εξωτερικού αλλά και των κατοίκων του εσωτερικού».

Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι «κανένας δεν μπορεί να αμφισβητεί δημοκρατικές διαδικασίες» και πρόσθεσε ότι «αυτό το οποίο ανακοινώθηκε είναι ότι υπάρχουν στοιχεία από τα οποία προκύπτουν ότι η διαρροή υπήρξε από τις λίστες των εκλογών του 2023 μεταξύ των πρώτων και δεύτερων εκλογών του 2023, Μαΐου και Ιουνίου. Κατά συνέπεια, επειδή δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά, όσοι εμπλέκονταν σε αυτό υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Από εκεί και πέρα, προφανώς εάν προκύψει κάτι άλλο και κάποια άλλη εμπλοκή, αυτό αποτελεί ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να αφήνει καμία απολύτως σκιά πάνω σε τέτοια θέματα, και κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως σε ανάλογες υποθέσεις δεν έχει αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο. «Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι έχουν κάποια ευθύνη σε αυτό, το οποίο είναι ένα θέμα διαρροής και διαχείρισης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και αυτό πρέπει να δούμε, αλλά είναι πραγματικά ανεύθυνο από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η οποία έχει δείξει δείγματα γραφής στο παρελθόν, ότι σε καταδίκες, για παράδειγμα στελεχών της, προφανώς και δεν έχει αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο», είπε χαρακτηριτστικά.

Σημείωσε δε ότι τα πρόσωπα που εμπλέκονταν στην υπόθεση υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ενώ πρόσθεσε ότι το χρονικό διάστημα που προκύπτει ότι έγινε αυτή η διαρροή, η κυρία Κεραμέως δεν ήταν Υπουργός Εσωτερικών, αλλά υπήρχε υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε με έμφαση ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει μάθει να αποδίδει τις ευθύνες και έχει μάθει όλοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους όταν γίνεται ένα λάθος. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν το έχουμε δει σε άλλες πολιτικές δυνάμεις να συμβαίνει αυτό που εξακολουθούν και έχουν στους κόλπους τους καταδικασμένους για πολύ σοβαρές και θεσμικές ενέργειες».