ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ 9η Μαΐου τοπικά, εθνικά και παγκόσμια

Η 9η Μαΐου τοπικά, εθνικά και παγκόσμια

Η 9η Μαΐου τοπικά, εθνικά και παγκόσμια

Εντάξει σε τοπικό επίπεδο τα πράγματα είναι πιο απλά. Στο Αγρίνιο γιορτάσαμε τον πολιούχο μας, τον Άγιο Χριστοφόρο. Με νέο Μητροπολίτη και με αρκετούς υποψηφίους να πιάνουν… στασίδι, ως συνήθως, όταν ο εορτασμός συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο.

Σε εθνικό επίπεδο γιορτάσαμε την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Μπορεί βέβαια η συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας να υπογράφτηκε στις 28 Μαΐου του 1979, όμως το κυβερνών κόμμα, που κατ’ εξοχήν είναι το κόμμα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, σκέφτηκε ότι «δικαιούται» να φέρει τον εορτασμό λίγο νωρίτερα, έτσι ώστε να υπάρξει μια καλή αφορμή για να σταθούν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής και έτσι να βγει το μήνυμα της ενότητας της παράταξης.

Το μήνυμα βγήκε αν και αρκετοί «είδαν» έναν υπαινιγμό στη φράση του Κ. Καραμανλή πως «η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ιδιαίτερα στους ευαίσθητους τομείς της δημόσιας υγείας και παιδείας, της ασφάλειας των πολιτών και της απονομής της δικαιοσύνης».

Και σε παγκόσμιο επίπεδο, η 9η Μαΐου είναι η επέτειος της ήττας και της συνθηκολόγησης των ναζί, με τον Πούτιν να γιορτάζει μόνος του στη Μόσχα, έχοντας μόνο το Λουκασένκο της Λευκορωσίας στο πλευρό, και να εκμεταλλεύεται την επέτειο για εξαπολύσει μύδρους κατά της Δύσης, την ώρα που ο ίδιος ασκεί το… χόμπι του Χίτλερ στις εισβολές.

Γενικά ζούμε σε μια εποχή που οι γιορτές και οι επέτειοι, πάσης φύσεως, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Το «είμαστε πρώτοι» του Καραγκούνη γίνεται σύνθημα στη ΝΔ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ