ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο Αγρίνιο

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο Αγρίνιο

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο Αγρίνιο

Μεγάλη ζήτηση για την Κύπρο – «Πλούσια προγράμματα σπουδών»

 

Το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, έγινε παρουσίαση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο διαθέτει γραφεία πληροφοριών και εγγραφών, εδώ και ενάμιση χρόνο, στην Ελλάδα. Μέσα από την εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο, οι ενδιαφερόμενοι έμαθαν ότι στοιχεία ήθελαν για την λειτουργία και τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το οποίο «απορροφά» κάθε χρόνο 5.000 φοιτητές από την Ελλάδα, τόσο σε προγράμματα εξ’ αποστάσεως σπουδών, όσο και σε μόνιμη φοίτηση.

P1160041

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την Κύπρο, λόγω του ότι κάποιος μπορεί να ολοκληρώσει τις σπουδές του στα τέσσερα χρόνια και στη συνέχεια να βρει εργασία, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Κύπρο. Πολλοί μάλιστα επιδιώκουν να βρουν εργασία στην Κύπρο, διότι έχει βγει από το μνημόνιο και έτσι μέσω κάποιου πανεπιστημίου και φυσικά και του δικού μας είναι ευκολότερο να βρει ο φοιτητής εργασία στην αγορά» επισήμανε ο Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Ανδρέας Χαριλάου.

Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν αίτηση προς το Πανεπιστήμιο, και να αναμένουν την αίτηση αποδοχής για να φοιτήσουν. Υπάρχουν και μεταπτυχιακά εξ’ αποστάσεως. Όπως επισήμανε ο κ. Χαριλάου, υπάρχει ειδικό γραφείο στο Πανεπιστήμιο, το οποίο βοηθάει από το δεύτερο έτος των σπουδών κάποιον φοιτητή να βρει εργασία. Λόγο της χαμηλής φορολογίας στην Κύπρο, μόλις 12,5% και του αφορολόγητου στα 19.500 ευρώ όλη η Μέση Ανατολή και η Ρωσία επενδύουν στην Κύπρο. Παράλληλα, οι Κύπριοι προτιμούν να εργάζονται στο εξωτερικό και γι’ αυτό υπάρχει έλλειψη στην Μεγαλόνησο από πτυχιούχους και έτσι η απορρόφηση είναι μεγάλη και με την εγγύηση του πανεπιστημίου εξασφαλισμένη.

P1160042

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Κύπρο, από το 1980 στον Ακαδημαϊκό χώρο. Το 2007 αναγνωρίστηκε σαν πανεπιστήμιο. Στο πανεπιστήμιο αυτό υπάρχουν επίσης πολλοί καθηγητές από την Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μεγαλύτερη εισροή από την χώρα μας και το επιτελείο του ιδρύματος έχει επιλέξει τους καλύτερους.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα “Συνείδηση”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr