Άγνωστοι κατέστρεψαν 86 δένδρα στη Νέα Φιγαλεία

Σε μια ακατανόητη και επαίσχυντη ενέργεια προέβησαν ασυνείδητοι πριν από μερικές ημέρες στη Νέα Φιγαλεία, καθώς κατέστρεψαν 86 δένδρα που είχαν φυτευτεί στην είσοδο της…

dentra_1

Σε μια ακατανόητη και επαίσχυντη ενέργεια προέβησαν ασυνείδητοι πριν από μερικές ημέρες στη Νέα Φιγαλεία, καθώς κατέστρεψαν 86 δένδρα που είχαν φυτευτεί στην είσοδο της Τοπικής Κοινότητας τον περασμένο Απρίλιο στο πλαίσιο της εκστρατείας «Let’s do it Greece», σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι άγνωστοι έδρασαν τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, κόβοντας με «επαγγελματικό» τρόπο τα 86 δένδρα (κουκουναριές και πεύκα), πιθανότατα με ψαλίδα, που με τόσο κόπο είχαν φυτέψει από κοινού τα σχολεία, οι σύλλογοι και άλλοι φορείς της περιοχής.

«Το θέαμα που αντικρίσαμε ήταν αποκαρδιωτικό. Η ΤΚ Ν.Φιγαλείας εκφράζει την αγανάκτησή της για μία πράξη εντελώς απαράδεκτη και άκρως καταδικαστέα. Η καταστροφή των δέντρων είναι μια πράξη στρεφώμενη ενάντια στην ίδια την κοινωνία μέλη της οποίας φύτευσαν τα δέντρα αυτά με αγάπη και στόχο να αποκτήσει το χωριό μας περισσότερη ομορφιά! Είναι ακατανόητο το γεγονός ότι συμπολίτες μας συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο στη δημόσια περιουσία και την καταστρέφουν επιδεικνύοντας έλλειψη σεβασμού σε νόμους και συνανθρώπους. Θεωρούμε πώς τέτοιου είδους συμπεριφορές, στην περιοχή μας, δεν μπορούν να μένουν χωρίς τιμωρία, έχουμε κινήσει κάθε νόμιμη ενέργεια για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Η ευθύνη για την προστασία των κοινών μας αγαθών είναι και ευθύνη όλων μας», δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» η πρόεδρος της ΤΚ Νέας Φιγαλείας, Ολυμπία Κατσάμπουλα, η οποία ενημέρωσε το Δασαρχείο Ολυμπίας και θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατ’ αγνώστων και δηλώνει αποφασισμένη να προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Την ενέργεια καταδίκασε με ανακοίνωσή του και ο δημοτικός σύμβουλος Βλάχος Χρήστος  τονίζοντας ότι  «η συγκεκριμένη δεντροφύτευση που είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγο καιρό με μεγάλη συμμετοχή δημοτών και φορέων προς αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές του2007, κατέληξε να γίνει αποκρουστικό θέαμα πριν λίγες ημέρες. Κάποιος ή κάποιοι επιτήδειοι προέβησαν στην αυθαίρετη αυτή πράξη είτε αυτοβούλως είτε παίρνοντας εντολή από κάπου αλλού. Γιατί όμως άραγε; Σύντομα θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».

www.patrisnews.com