ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΗ Βόνιτσα υποδέχεται το Λείψανο της Αγίας Αικατερίνης από το Όρος Σινά!

Η Βόνιτσα υποδέχεται το Λείψανο της Αγίας Αικατερίνης από το Όρος Σινά!

Η Βόνιτσα υποδέχεται το Λείψανο της Αγίας Αικατερίνης από το Όρος Σινά!
Ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στη Βόνιτσα, υποδέχεται το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης πολιούχου του Θεοβάδιστου Όρους Σινά.  Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 στις 19:00 μ.μ. και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, από 6 έως 14 Αυγούστου 2016 .
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
     ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/8/2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00 μ.μ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ.
       ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΩΣ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ.
    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ….
 

 

 

 
ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΒΙΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
      Η αγία Αικατερίνα γεννήθηκε στη Αλεξάνδρεια το 294 μ.Χ. από αριστοκρατική ειδωλολατρική οικογένεια και πήρε το όνομα Δωροθέα. Σπούδασε στις εθνικές σχολές της εποχής φιλοσοφία, ρητορική, ποίηση, μουσική, μαθηματικά, αστρονομία και ιατρική. Το απαράμιλλο σωματικό της κάλλος, η εκπληκτική της μόρφωση, η αριστοκρατική της καταγωγή και η αρετή με τη οποία ήταν στολισμένη, την έκαναν περιζήτητη νύφη. Αυτή όμως αρνιόταν κάθε παρόμοια πρόταση, έως ότου κάποιος Μοναχός της γνώρισε το αληθινό Νυμφίο των ψυχών, τον Ιησού Χριστό. Βαπτίσθηκε και ονομάσθηκε Αικατερίνα, που κατά μία εκδοχή σημαίνει Στεφανία ή Πολυστεφανία. 
     Κατά τη διάρκεια των διωγμών του Αυτοκράτορα Μαξιμίνου, στις αρχές του 4ου αιώνα, ομολόγησε την πίστη της στον Ιησού Χριστό και δημοσίως κατηγόρησε τον Αυτοκράτορα για τις θυσίες του προς τα είδωλα. Εκείνος διέταξε πενήντα ρήτορες από όλη τη αυτοκρατορία να τη μεταπείσουν, αλλά αντιθέτως αυτοί πείσθηκαν από εκείνη, από τα ρητά των αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων, τα σχετικά με το αληθινό Θεό, και επίστευσαν στο Ιησού Χριστό. Μετά από αυτό η Αγία βασανίσθηκε σκληρά, αλλά αντί να καμφθεί το ηθικό της κατόρθωσε με το ένθεο παράδειγμά της να προσελκύσει στη Χριστιανική πίστη τη σύζυγο του Αυτοκράτορα και άλλα μέλη της Αυτοκρατορικής Αυλής. 
     Κατά την παράδοση, μετά από το αποκεφαλισμό της, άγγελοι παρέλαβαν το σώμα της και το μετέφεραν στην κορυφή του υψηλότερου όρους του Σινά, το οποίο σήμερα φέρει και το όνομά της. Ανάμεσα στον 8ο με 9ο αιώνα η ύπαρξη του αγίου λειψάνου αποκαλύφθηκε σε όνειρο Μοναχών της Μονής, οπότε και έγινε η ανακομιδή και η τοποθέτησή του στο Άγιο Βήμα του Καθολικού της Μονής, μέσα σε μία μαρμάρινη λάρνακα. Το μύρο που ανάβλυζε και ακόμη αναβλύζει από τη Αγία Κάρα της αγίας είναι ένα συνεχές θαύμα. Η ευλάβεια προς τη αγία Αικατερίνα και το όνομά της διαδόθηκε στη Δύση από τους Σταυροφόρους, και από τον 11ο αιώνα και μετά η Μονή του Θεοβαδίστου Όρους Σινά άρχισε να γίνεται γνωστή και ως Μονή της αγίας Αικατερίνης. 
 
(Από τον διαδικτυακό τόπο της Μονής Σινά: www.sinaimonastery.com)
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr