Λευκάδα: Δραματική έκκληση στο δήμαρχο από το Σωματείο Ζωοφίλων…. για τα αδέσποτα …

Δραματική έκκληση προς το δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, υπεύθυνο για το δημοτικό κτηνιατρείο, απευθύνει το Σωματείο Ζωοφίλων μια και η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά έχει φτάσει στο κόκκινο:

“!!! SOS !!! !!! SOS !!! !!! SOS !!!

Κύριε Δήμαρχε Κώστα Δρακονταειδή, κύριε Γιωργάκη και όλους στο Δήμο Λευκάδας
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ!

Οι γειτονιές της Λευκάδας πνίγονται από εγκαταλελειμμένα κουτάβια.
Τα ζωάκια υποφέρουν, ο κόσμος ενοχλείτε, πέφτουν φώλες, τρέχουν οι πολίτες να σώσουν τα ζώα, αηδιάζουν οι τουρίστες που παραπονιούνται σε εμάς και στους κτηνιάτρους του νησιού μας (που ήδη βοηθάνε όσο μπορούν με τα αδέσποτα).
Τα τηλέφωνά μας δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε. Μόνο από την περασμένη Πέμπτη και μετά έχουν βρεθεί 29, ΕΙΚΟΣΙΕΝΝΕΑ, κουτάβια. Το αρχείο που κρατάμε με την καταγραφή των περιστατικών είναι στη διάθεσή σας όποτε το ζητήσετε. Υπόψη, πως εδώ δε μιλάμε καθόλου για τα ενήλικα αδέσποτα. Έστω, όμως να φύγουν από του δρόμους τα κουτάβια για να μη δημιούργουνται και άλλα αδέσποτα!
Από όλο το νησί μας ζητάνε βοήθεια για παρατημένα κουτάβια…Λευκάδα, Λυγιά, Νυδρί, Σφακιώτες, Αλέξανδρο, Κάβαλο, Βασιλική, Άγιο Πέτρο, Καλαμίτσι, Τσουκαλάδες…κουτάβια πεταμένα παντού.
Είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε, αλλά δεν καταφέρνουμε πια να καλύψουμε το τεράστιο πρόβλημα με το να βάζουμε τα αδέσποτα που υποφέρουν ή ενοχλούν στα σπίτια μας!
Κύριε Δήμαρχε, κύριε Γεωργάκη, δώστε έναν κατάλληλο χώρο για να είμαστε σε θέση να φροντίσουμε τα καινούρια αδέσποτα κουτάβια μέχρι να βρούμε υιοθεσίες για αυτά.
Δεν είναι ντροπή για τη Λευκάδα το 2016, να πεθαίνουν κουτάβια βασανιστικά από την πείνα, τις αρρώστιες, τα ατυχήματα και τις φώλες στους δρόμους του νησιού;
Μέσα σε ένα χρόνο κάναμε τεράστια δουλειά:
84 Στειρώσεις Σκυλιών 68 Στειρώσεις Γατιών και
Αμέτρητες Υιοθεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλα αυτά χωρίς καμία συμμετοχή του Δήμου. Σας κάνουνε ΔΩΡΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ τη δουλειά που είναι αρμοδιότητας δικιά σας!
Όμως, έχουμε φτάσει στα όρια
Παρακαλούμε, βοηθήστε!
Δώστε ένα χώρο και τα απαραίτητα φάρμακα για μη συνεχίσει να μεγαλώνει ο αριθμός των αδέσποτων ζώων στη Λευκάδα και να υπάρξει φροντίδα στα ζώα που έχουν ανάγκη.