Σύμφωνα Συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τους Δήμους Μεσολογγίου, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας για τις ΟΧΕ

Σύμφωνα Συνεργασίας θα υπογραφούν την ερχόμενη εβδομάδα μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων Ι.Π. Μεσολογγίου, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές…

ΠΕΡ

Σύμφωνα Συνεργασίας θα υπογραφούν την ερχόμενη εβδομάδα μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων Ι.Π. Μεσολογγίου, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) για άλλες χωρικές στρατηγικές.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου και ώρα 1 το μεσημέρι στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι θα υπογραφεί το πρώτο Σύμφωνο για την ΟΧΕ στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνας Σταρακά.

Την Τρίτη 19 Ιουλίου και ώρα 12 το μεσημέρι θα υπογραφεί το δεύτερο Σύμφωνο στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, για την ΟΧΕ στην ευρύτερη περιοχή του Άξονα Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας από τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιο Κοτζά παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γεωργιόπουλου.

«Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) είναι ένα εργαλείο διαχείρισης και συντονισμού επενδύσεων στις επιλεγμένες περιοχές και στόχος μας είναι να συνεργαστούν οι Δήμοι, η Περιφέρεια, οι φορείς και να ετοιμάσουμε ένα πλαίσιο στοχευμένων παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής και στην προστασία του περιβάλλοντος» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.