ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΥποδοχή Λειψάνου Αγίου Νικολάου στον Αστακό – Θα παραμείνει για προσκύνημα έως την Τετάρτη 13 Ιουλίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Υποδοχή Λειψάνου Αγίου Νικολάου στον Αστακό – Θα παραμείνει για προσκύνημα έως την Τετάρτη 13 Ιουλίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Υποδοχή Λειψάνου Αγίου Νικολάου στον Αστακό – Θα παραμείνει για προσκύνημα έως την Τετάρτη 13 Ιουλίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Από την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αστακού τίθεται σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρού. Το Ιερό Λείψανο μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Θεμελής με τη σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ.κ. Δωροθέου. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αστακού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Μετά την υποδοχή ακολούθησε δοξολογία και εν συνεχεία Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα μετά το τέλος της Δοξολογίας αναφερόμενος στην τιμή των ιερών λειψάνων μέσα στη παράδοση της Εκκλησίας μας, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για την ιστορία της μικρής πόλης του Αστακού.  Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεο που ανταποκρίθηκε στο αίτημα για τη μεταφορά του Ιερού Λειψάνου και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής για τον κόπο στον οποίο υποβλήθηκε πρόθυμα, για να μεταφέρει το Ιερό Λείψανο. Κλείνοντας, κάλεσε τους πιστούς να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο με πίστη, καθαρότητα και ευλάβεια για να λάβουν την ευλογία του Αγίου Νικολάου.

Στη συνέχεια ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και τους πιστούς του Αστακού για τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στον κραταιό προστάτη της Ιεράς Μονή του και αναφέρθηκε στο  χάρισμα της θαυματουργίας του Αγίου Νικολάου. Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αστακού έως την Τετάρτη 13 Ιουλίου. Καθημερινώς θα τελείται η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Εσπερινού με την Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Νικόλαο.

IMG_1774

IMG_1511

IMG_1842

IMG_1456

IMG_1577

IMG_1475

IMG_1508

IMG_1483

IMG_1494

IMG_1490

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ