ΛΑ.Ε: "Ένας χρόνος απ’ το μεγάλο ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015! Ένας χρόνος καταιγίδας!"

"Πέρασε ένας χρόνος από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, μια κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που…

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

"Πέρασε ένας χρόνος από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, μια κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ,  ενάντια στη συμφωνία με την Τρόικα των χρεοκρατών.

Ούτε η τρομοκρατική καμπάνια όλων των κυρίαρχων ντόπιων δυνάμεων και δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου, ούτε οι απειλές για Grexit, ούτε τα αφεντικά που απειλούσαν με απολύσεις, ούτε οι τραπεζίτες που έκλεισαν τις τράπεζες,  κατάφεραν να φοβίσουν και να πισωγυρίσουν τον κόσμο. Το συγκλονιστικό ΟΧΙ των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού άνοιξε ένα βαθύ ρήγμα στις επιλογές της ΕΕ, έγινε πηγή έμπνευσης και αλληλεγγύης των λαών σε όλη την Ευρώπη. Έβαλε στο κέντρο της πολιτικής διαπάλης την ευρεία λαϊκή απαίτηση για μια άλλη πολιτική με κέντρο τις κοινωνικές ανάγκες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταστρατήγησε το λαϊκό ΟΧΙ και το μετέτρεψε σε ταπεινωτικό ΝΑΙ σε όλα. Κόντρα στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας, υπέγραψε και ψήφισε μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) το τρίτο μνημόνιο και στη συνέχεια, ψήφισε τη διάλυση του ασφαλιστικού, την ένταση της φορολεηλασίας,το υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής (κόφτης) κοινωνικών δαπανών, μισθών και συντάξεων.

Μπροστά στη «δεύτερη αξιολόγηση» ακολουθεί ένα αντιλαϊκό και αντεργατικό πακέτο μέτρων για τα εργασιακά, ανάλογων και χειρότερων ρυθμίσεων, με το νόμο που έχει οδηγήσει στους δρόμους τους εργαζόμενους τώρα στη Γαλλία. Τα κυβερνητικά επιτελεία όχι μόνο προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πέρα από την εφαρμογή των μνημονίων, αλλά παρουσιάζουν το δικό τους successstoryμε την υποκριτική  επινόηση «της δίκαιης ανάπτυξης». Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο!

Η αρνητική στάση των ευρωπαϊκών λαών, απέναντι στις πολιτικές επιλογές της ΕΕ,  πυκνώνει μαζικά. Οι λαοί έχουν πια πλήρη συνείδηση για τη φυλακή της ευρωζώνης και τις ισοπεδωτικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας της ΕΕ. Κι ακόμα η ΕΕ αμφισβητείται ευθέως από τον ίδιο της τον εαυτό και  σπαράσσεται από τις ίδιες της τις δυνάμεις που διεκδικούσαν και διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία στο ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό άρμα.

Το μεγαλειώδες ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2016, η μεγαλειώδης απάντηση του Ελληνικού λαού, σ’ αυτούς που θέλουν την Ελλάδα αποικία χρέους, υποταγμένη μόνιμα στα δυναστικά μνημόνια, αποδεικνύεται ένα χρόνο μετά, πως όχι μόνο δεν ήταν μια κάλπη εκτόνωσης, αλλά βαθιά πεποίθηση, ότι η χώρα είναι αδύνατο να πορευτεί ανάμεσα στις λάμιες του ευρωγερμανικού τραπεζικού – τοκογλυφικού κατεστημένου.

Το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στις 5 Ιούλη του 2015, ακούστηκε σ’ όλη την Ευρώπη.  Το  τεράστιο απεργιακό  και λαϊκό γαλλικό κίνημα, δύο μήνες τώρα το επιβεβαιώνει περίτρανα. H επιλογή του Βρετανικού λαού για Brexit προμηνύει τα μελλούμενα για την ΕΕ.  Επιπλέον χώρες αρνούνται την είσοδό τους στο ευρώ(Πολωνία) κι άλλες σταματούν τις διαδικασίες ένταξης στην ΕΕ (Ελβετία).

Αυτοί που έδωσαν τη μάχη του ΟΧΙ, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι επαγγελματίες και οι αγρότες, ο λαός και η νεολαία, είναι οι δυνάμεις που μπορούν να ακυρώσουν τα παλιά και νέα μνημόνια κυβερνήσεων – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Αυτές οι δυνάμεις  είναι εδώ! Παλεύουν ενάντια στον εφησυχασμό, κόντρα στην ηττοπάθεια! Τίποτα δεν τελείωσε, τίποτα δεν κρίθηκε!

Μοναδική διέξοδος αποτελεί η συγκρότηση ενός ευρύτερου Λαϊκού-πολιτικού μετώπου, με όλα τα πληττόμενα από τα μνημόνια κοινωνικά στρώματα, με όλες τις αριστερές, δημοκρατικές, προοδευτικές και πατριωτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, για τη σύγκρουση με τους δανειστές και τους εκπροσώπους τους σε ΕΕ και ΔΝΤ και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσων τις υπηρετούν και τις υλοποιούν. Με διαγραφή του φαύλου χρέους, με έξοδο από τη γερμανική φυλακή της ευρωζώνης και ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ, με ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και επαναλειτουργία της δημοκρατίας, με ανασυγκρότηση της οικονομίας και της χώρας!"