ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΥπό έλεγχο η φωτιά στα Αμπέλια Αγρινίου

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Αμπέλια Αγρινίου

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Αμπέλια Αγρινίου

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 13:30 περίπου σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Λαγκάδες στα Αμπέλια Παρακαμπυλίων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ το σημείο ήταν δύσβατο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και  τα πεζοπόρα τμήματά της.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 15:30. Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Χριστόφορος Μπόκας, μαζί με 18 άνδρες και 7 οχήματα. Λόγω της επικινδυνότητας του σημείου συνέδρεμαν και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου πετζετέλ από το Άκτιο. Η καμένη έκταση προσδιορίζεται σε 2 στρέμματα δασικής και 4 στρέμματα αγροτικής έκτασης.

Το σημείο της εστίας ήταν 12χλμ από τα Αμπέλια μέσα σε χαράδρα. Λόγω της σοβαρότητας της φωτιάς κλήθηκαν και ενισχύσεις από όλες τις όμορες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο παραμένει στο σημείο ένα πυροσβεστικό όχημα από την υπηρεσία της Ναυπάκτου  και ένα πυροσβεστικό όχημα από το Μεσολόγγι που βρίσκεται στη διασταύρωση της Μακρυνείας, στη θέση «Συκιά».

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ