ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδεια8ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού από τη ΓΕΑ

8ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού από τη ΓΕΑ

8ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού από τη ΓΕΑ

Το 8ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού από τη ΓΕΑ θα πραγματοποιηθεί σύμφωνε με την εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία αναφέρει πως την ερχόμενη Κυριακή μαθητές κάθε ηλικίας από 30 σχολεία της περιοχής θα συμμετάσχουν στο 8ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

64 τετράγωνα, 32 κομμάτια με ελάχιστους κανόνες συνθέτουν όμως έναν ολόκληρο ξεχωριστό κόσμο. Το σκάκι γοητεύει τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο πάνω από 1.500 χρόνια και το θετικό είναι πως τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ταχέως και στο Αγρίνιο, κυρίως μέσω της νέας γενιάς, των μαθητών από όλες τις τάξεις του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, ενώ υπάρχουν και πολλοί ένθερμοι ενήλικες φίλοι του σκακιού.

Το σκάκι είναι ένας ολόκληρος κόσμος δημιουργίας και φαντασίας. Μέσω του σκακιού τα παιδιά αναπτύσσουν τη λογική και την κρίση, δυναμώνουν τη μνήμη τους και την ικανότητα να λαμβάνουμε κρίσιμες αποφάσεις, ενώ παίζοντας σκάκι δεν καταβάλλουν καμία συνειδητή προσπάθεια για τίποτε από τα παραπάνω στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα τα αναπτύσσουν!

Το σκάκι βοηθάει τα παιδιά να αποδώσουν καλύτερα στο σχολείο. Συγκεκριμένα μελέτες υποστηρίζουν ότι αναπτύσσει τις ικανότητες στα μαθηματικά, τη γεωμετρία, και συμβάλλει στη γλωσσική ευχέρεια.

Με δεδομένα αυτά τα στοιχεία την ερχόμενη Κυριακή 8/5 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου στην πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι) στις 09.30 το πρωί θα ξεκινήσει το 8ο σχολικό πρωτάθλημα σκακιού της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου (ΓΕΑ), στο οποίο θα συμμετάσχουν μαθητές κάθε ηλικίας από 30 σχολεία της περιοχής του Αγρινίου, αλλά και από σχολεία της υπόλοιπης Αιτωλοακαρνανίας!

8ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού από τη ΓΕΑ
Ο Μπάμπης Τζότζολης

«Από το 2013 μέχρι και το 2019 το σχολικό πρωτάθλημα σκακιού πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο με την τελευταία χρονιά να καταγράφει ρεκόρ συμμετοχών, με 205 μαθητές. Κάθε χρόνο καταγράφονταν αύξηση στις συμμετοχές από μαθητές όλων των τάξεων και από όλο το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη του σκακιού στο Αγρίνιο και αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα μέσω των παιδιών. Το σχολικό πρωτάθλημα αποτελεί την αφετηρία κάθε παιδιού για να μπει στους σκακιστικούς αγώνες.

Το 8ο σχολικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου και η έναρξή του έχει προγραμματιστεί για τις 09.30 το πρωί.

Κάθε παιδί αγωνίζεται με παιδιά της ίδιας τάξης και θα κληθεί να δώσει συνολικά πέντε αγώνες. Φέτος, θα συμμετάσχουν μαθητές από 30 σχολεία (Δημοτικά Γυμνάσια και Λύκεια) της περιοχής του Αγρινίου, ενώ ευπρόσδεκτοι είναι και οι μαθητές από κάθε άλλο σχολείο της Αιτωλοακαρνανίας.

Στα προηγούμενα σχολικά πρωταθλήματα σκακιού συμμετείχαν μαθητές κάθε τάξης από την περιοχή του Μεσολογγίου, της Ναυπάκτου, του Θέρμου, της Αμφιλοχίας, της Βόνιτσας, του Ξηρομέρου, κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος στο 8ο σχολικό πρωτάθλημα σκακιού.

Οι συμμετέχοντες μπορεί να είναι από 5 ετών μέχρι και παιδιά της Γ Λυκείου» τόνισε ο Προπονητής της Σκακιστικής Ακαδημίας της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου Μπάμπης Τζότζολης μιλώντας στη «Σ».

Μάλιστα ο κ. Τζότζολης ανέπτυξε επιγραμματικά και τα οφέλη του σκακιού λέγοντας πως: «το σκάκι αυξάνει την νοημοσύνη, ότι συμβαίνει δηλαδή στο σώμα μας με την άσκηση συμβαίνει και στο μυαλό μέσω του πνευματικού παιχνιδιού, του σκακιού.

Αυξάνει την δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα, βελτιώνει την ικανότητα της μελέτης που έχει άμεσο αντίκτυπο και στα μαθήματα. Παιδιά που ασχολούνται με το σκάκι βάσει μελετών αυξάνουν κατά 40% την επίδοσή τους στο σχολείο.

Βελτιώνει επίσης τη μνήμη παιδιών και ενηλίκων, δημιουργεί μοτίβα «επίθεσης» στη σκακιέρα και αυτό βοηθάει και στην αποφυγή άνοιας για τα άτομα μεγάλης ηλικίας λόγω της εκγύμνασης του μυαλού τους μέσω του σκακιού, ενώ εκ των βασικότερων στοιχείων του σκακιού είναι η βελτίωση της συγκέντρωσης και της αυτοσυγκέντρωσης».

Οι μαθητές που επιθυμούν να πληροφορηθούν σχετικά με το 8ο σχολικό πρωτάθλημα σκακιού της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου μπορούν να τηλεφωνούν στο 2641 0 24767.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Μητσοτάκης: Αναδρομική επιστροφή του 60% όλων των επιβαρύνσεων στο ρεύμα – Αναστέλλεται από τον Ιούλιο η ρήτρα αναπροσαρμογής

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr