89 στην Αιτωλοακαρνανία - Μετά τις εκλογές οι διαδικασίες για τους διορισμούς στην εκπαίδευση

Μετά τις εκλογές οι διαδικασίες για τους διορισμούς στην εκπαίδευση. 89 στην Αιτωλοακαρνανία όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση". Με 36 εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων στην Δευτεροβάθμια και με 53 εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια θα ενισχυθεί η Αιτωλοακαρνανία

89 στην Αιτωλοακαρνανία - Μετά τις εκλογές οι διαδικασίες για τους διορισμούς στην εκπαίδευση

Μετά τις εκλογές οι διαδικασίες για τους διορισμούς στην εκπαίδευση. 89 στην Αιτωλοακαρνανία όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση". Με 36 εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων στην Δευτεροβάθμια και με 53 εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια θα ενισχυθεί η Αιτωλοακαρνανία

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Προ ημερών το Υπουργείο Παιδείας δημοπράτησε νέα πρόσκληση για 3.370 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών πανελλαδικά, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στις 24/04 η κατανομή των μόνιμων αυτών διορισμών είχε αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών για την τελική έγκριση. Μετά την υπογραφή και της Υπουργού Παιδείας οι διορισμοί εστάλησαν προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ανακοινώθηκε ο αριθμός κατά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση, καθώς και οι περιοχές διορισμού, όπως επίσης και των θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν με τους μόνιμους διορισμούς.

Στην Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου Μάρθα Σαράκη και τον Πρόεδρο της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Βαγγέλη Τσούκα, θα διοριστούν συνολικά 89 εκπαιδευτικοί. Συγκεκριμένα, 36 στην Δευτεροβάθμια, διαφόρων ειδικοτήτων, και 53 στην Πρωτοβάθμια.

Ο Βαγγέλης Τσούκας

Ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Βαγγέλης Τσούκας μιλώντας στη «Σ» για τους διορισμούς αυτούς σημείωσε: «μετά τις εκλογές θα γίνουν τελικά οι προσλήψεις, ενώ  μάλιστα έχει ήδη βγει και ΦΕΚ. Στην Αιτωλοακαρνανία προβλέπεται να διοριστούν 26 φιλόλογοι, 3 μαθηματικοί, 1 βιολόγος, 1 πολιτικός μηχανικός, 1 μηχανολόγος, 1 ηλεκτρολόγος μηχανικός, 1 χημικός μηχανικός, 1 γιατρός και 1 νοσηλευτής. Είναι συνολικά 36 ειδικότητες, που αφορούν όλη την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Είναι βέβαιο πως θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις, αλλά λόγω εκλογών δεν έχουμε εικόνα για τον ακριβή χρόνο, ωστόσο η ύπαρξη του ΦΕΚ από τώρα καταδεικνύει πως και δεν πρόκειται να υπάρχει καθυστέρηση».

Η Μάρθα Σαράκη

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου Μάρθα Σαράκη ανέφερε μιλώντας στη «Σ»: «οι διορισμοί αυτοί έχουν βγει ήδη στο ΦΕΚ. Για την Αιτωλοακαρνανία δεν θα γίνει κανένας διορισμός νηπιαγωγού, καθώς δεν έχει ζητηθεί, ενώ για το διορισμό δασκάλων έχει ζητηθεί να διοριστούν συνολικά 53. Αυτός ο αριθμός προκύπτει σύμφωνα με τα κενά και αυτά που ζητήθηκαν. Σίγουρα θα προκύψουν όμως έκτακτα κενά και θα χρειαστεί να έχουμε και πάλι αναπληρωτές.

Οι 3.770 διορισμοί είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στους 50.000 διορισμούς που χρειάζεται να γίνουν στα σχολεία για να λειτουργούν σωστά ανά την Ελλάδα, τόσο για την Πρωτοβάθμια, όσο και για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Υπάρχει επίσης και μεγάλο πρόβλημα στην παράλληλη στήριξη, καθώς δεν διαθέτουν όλα τα παιδιά ή μπορεί ένας εκπαιδευτικός, για λίγες ώρες, να έχει δύο και τρία παιδιά μαζί».

Η σχετική διαδικασία έως ότου οριστικοποιηθούν οι μόνιμοι διορισμοί είναι χρονοβόρα αλλά οι εκπαιδευτικοί ανεξάρτητα από τις εκλογές, τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Συνεπώς μετά τη ψήφιση διάταξης στη Βουλή, το υπουργείο Παιδείας, λόγω των εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου, δεν υποχρεούται να ζητήσει άδεια από την αρμόδια Επιτροπή για να συνεχίσει τις διαδικασίες διορισμού των εκπαιδευτικών. Στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διορισμοί μέχρι τα μέσα Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους.

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για τις εκλογές (εικόνες)