Φίδι δάγκωσε 68χρονη στη Βρίνα

Θύμα δαγκώματος φιδιού έπεσε μια 68χρονη στη Βρίνα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων προχθές το μεσημέρι, με συνέπεια να διακομιστεί αρχικά στη νοσηλευτική μονάδα Κρεστένων…

2276990_552_355

Θύμα δαγκώματος φιδιού έπεσε μια 68χρονη στη Βρίνα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων προχθές το μεσημέρι, με συνέπεια να διακομιστεί αρχικά στη νοσηλευτική μονάδα Κρεστένων και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου», όπου και νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν από οικείους της στην εφ. «Πατρίς», η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στον κήπο της και περιποιούνταν τα λαχανικά της, όταν δέχθηκε αιφνίδιο δάγκωμα στον δείκτη του δεξιού χεριού από μια οχιά την ώρα που επιχειρούσε να κόψει ένα λαχανικό. Η 68χρονη ένιωσε τον πόνο αλλά δεν καταλάβε αμέσως τι συνέβη, πιστεύοντας αρχικά ότι ήταν κάποιο έντομο και όχι φίδι. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, όμως, αντιλήφθηκε την οχιά να έρπει και –παρά το αρχικό σοκ- βρήκε το σθένος να πάρει ένα ξύλο και να τη σκοτώσει, διότι σύμφωνα με τον λαϊκό θρύλο, αν δεν σκοτώσεις το φίδι, δεν θα βγει ποτέ το δηλητήριο από μέσα σου!

Ύστερα από λίγο, η 68χρονη μετέβη με τον σύζυγό της στη Ν.Μ. Κρεστένων και από εκεί κρίθηκε η διακομιδή της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και ακολούθως σε ισχυρή θεραπευτική αγωγή από το ιατρικό προσωπικό για να αποτραπεί ο κίνδυνος για τη ζωή της από το δηλητήριο. Όπως πληροφορήθηκε η εφ.  «Πατρίς», ήταν αρκετά δύσκολη περίπτωση διότι έπρεπε να αντιμετωπιστούν πιθανές παρενέργειες. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρώτο –και κρίσιμο- 24ωρο κύλησε ομαλά για τη υγεία της.