Προσάρτηση Κρυονερίου και Κάτω Βασιλικής στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου

Ανοίγει ο δρόμος για την προσάρτηση του Κρυονερίου και της Κάτω Βασιλικής στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου   Με το υπ’ αριθμ. 3112.8.1/48985/16/8-6-2016…

maxresdefault

Ανοίγει ο δρόμος για την προσάρτηση του Κρυονερίου και της Κάτω Βασιλικής στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου

 

Με το υπ’ αριθμ. 3112.8.1/48985/16/8-6-2016 έγγραφο του ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, λαμβάνοντας υπόψιν σχετικό αίτημα του ΔΛΤΝ, ζητά για τις ανάγκες της χάραξης λιμενικής πολιτικής στην περιοχή, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας να παράσχει γνώμη προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το θέμα.

Στις 4/2/2015 το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου με το υπ’ αριθμ. 136/4-2-2015 έγγραφό του προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου – Δ/νση Λιμενικής Πολιτικής ζητούσε το Κρυονέρι και η Κάτω Βασιλική να περιέλθουν στην αρμοδιότητά του καθώς παραδόξως, αν και ανήκουν στον Δήμο Ναυπακτίας είχαν παραμείνει στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Ταμείου Αιτ/νίας. Συνημμένες είχαν σταλεί και οι αποφάσεις των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίες συντάσσονταν με το ΔΛΤΝ.

Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας.

Η προσάρτηση του Κρυονερίου και της Κάτω Βασιλικής στο ΔΛΤΝ αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας καθώς συνιστούν αναπόσπαστο τμήμα του Δήμου Μας, ενώ προσελκύουν εκατοντάδες τουρίστες ετησίως με τις παραλιακές υποδομές τους να χρήζουν άμεσης παρέμβασης.