ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΔράσεις στον υγροβιότοπο του Αμβρακικού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δράσεις στον υγροβιότοπο του Αμβρακικού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δράσεις στον υγροβιότοπο του Αμβρακικού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού σε συνεργασία με το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου Δήμου Νικ. Σκουφά, γιόρτασε επιτυχώς την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Παρασκευή 3 Μαΐου 2016, γνωρίζοντας στους μαθητές τον φυσικό πλούτο της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθαρισμό της παραλίας «Πλατανάκι», στο Νεοχώρι στο πλαίσιο του δράσεων του δικτύου Μεσόγειος SOS, έχοντας τη συμμετοχή σαράντα (40) μαθητών και  εκπαιδευτικών της Γ΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου. Οι μαθητές  με την καθοδήγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, είχαν την ευκαιρία με κιάλια και διόπτρες, να  παρατηρήσουν διάφορα είδη πουλιών στο φυσικό τους Περιβάλλον. Στο τέλος του καθαρισμού, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Νικ. Σκουφά κ. Κ. Ράγγος πρόσφερε σε όλα τα παιδιά χυμούς φρούτων ευχαριστώντας όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο  «Παραποτάμιο Πάρκο» Νεοχωρίου, με δραστηριότητες για όλα τα παιδιά του σχολείου στις οποίες συμμετείχαν και οι Εκπαιδευτικοί τους. Ειδικότερα οι μικροί μας φίλοι απασχολήθηκαν, από το προσωπικό του ΦΔ, δημιουργικά με διάφορα Περιβαλλοντικά παιχνίδια και δραστηριότητες χειροτεχνίας. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν για το επιδαπέδιο παιχνίδι «ο Γύρος του Αμβρακικού», αλλά και στο εργαστήριο οριγκάμι που έμαθαν να δημιουργούν από ένα απλό χαρτί διάφορα είδη πανίδας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού. Το υλικό αυτό έχει αναπτύξει ο Φορέας Διαχείρισης σε μια προσπάθεια  ευαισθητοποίησης των παιδιών για τα θέματα περιβάλλοντος που τόσο σημαντικά είναι στην περιοχή μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr