Απετράπη απάτη 5.000 ευρώ εις βάρος 75χρονης!

Παρ’ ολίγον να πέσει θύμα τηλεφωνικής απάτης και να χάσει 5.000 ευρώ μια 75χρονη γυναίκα στον Πύργο χθες το μεσημέρι. Η άτυχη γυναίκα δέχθηκε «ύποπτο» τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος προσποιήθηκε τον διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ), αλίευσε εντέχνως την πληροφορία ότι είναι χήρα και της είπε ότι μπορεί να εισπράξει χρηματικό πόσο από ασφάλεια του αποθανόντος συζύγου της, αρκεί να καταβάλει σε συγκεκριμένο λογαριασμό το ποσό των 5.000 ευρώ σε ΑΤΜ γνωστού σούπερ μάρκετ της πόλης.

Η ανυποψίαστη γυναίκα, όπως αναφέρει το patrisnew.gr, πίστεψε την ιστορία και κατευθύνθηκε προς την τράπεζα για να «σηκώσει» το ποσό των 5000 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή ο… διοικητής της τηλεφωνούσε συνεχώς για να τις δώσει οδηγίες. Το εμπόδιο όμως των capital controls αποδείχθηκε ανυπέρβλητο, αφού παρότι ο «διοικητής» ζήτησε από την 75χρονη να μιλήσει κατ’ιδίαν πρώτα με τον ταμία και ύστερα με την υποδιευθύντρια, για να τις δώσουν τοις μετρητοις τις 5000 ευρώ, δεν κατέστη εφικτό. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο ίδιος ο απατεώνας μίλησε με τον ταμία και την υποδιευθύντρια, όμως τα capital controls δεν… παίρνουν βύσμα!

Όμως η επιμονή του τηλεφωνικού απατεώνα ήταν ισχυρή και ανάγκασε την παραπλανημένη 75χρονη να ζητήσει από φίλη της τα χρήματα, τα οποία και τελικά εξασφάλισε. Στο μεσοδιάστημα είχε επιστρέψει και  ο γαμπρός της στο σπίτι, ο οποίος πληροφορήθηκε την ιστορία και άρχισαν να μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά τους. Στο μεταξύ, τα τηλεφωνήματα του «διοικητή της ΑΤΕ» δεν σταμάτησαν καθόλου. Η 75χρονη με τον γαμπρό της κατευθύνθηκαν προς το ΑΤΜ οδικώς, όταν δέχθηκε εκ νέου κλήση για το πού και πώς θα καταθέσει τα χρήματα. Ο γαμπρός της ζήτησε να μιλήσει και ο ίδιος με αυτόν που ζητά τα χρήματα, με αποτέλεσμα να υποψιαστεί τι συμβαίνει. Λίγο πριν φτάσουν στο ΑΤΜ, το τηλέφωνο έκλεισε από μπαταρία. Ακολούθησε τηλεφώνημα των δύο πολιτών σε φίλο υπάλληλο της ΑΤΕ σε κεντρικό κατάστημα, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι πρόκειται περί απάτης. Ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ και τα χρήματα επιστράφηκαν ακέραια εκεί που ανήκαν!