ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΈναρξη καλοκαιρινής περιόδου για τον Δημοτικό Λαχανόκηπο Αγρινίου

Έναρξη καλοκαιρινής περιόδου για τον Δημοτικό Λαχανόκηπο Αγρινίου

Έναρξη καλοκαιρινής περιόδου για τον Δημοτικό Λαχανόκηπο Αγρινίου

Με εντυπωσιακά αποτελέσματα έληξε η προηγούμενη καλλιεργητική περίοδος και με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε την Τετάρτη η καλοκαιρινή περίοδος

Ξεκίνησε την Τετάρτη η λειτουργία του λαχανόκηπου του Δήμου Αγρινίου για την καλοκαιρινή καλλιεργητική περίοδο. Στην κοινωνική αυτή δομή, που αποδείχθηκε σπουδαία λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των πολιτών της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τα ωφελούμενα άτομα είναι 90, στα οποία το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου παραχώρησε κηποτεμάχιο από 50 έως 70 τ.μ., καθώς επίσης 40 φυτώρια, νερό άρδευσης, όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για τις καλλιεργητικές φροντίδες, γεωτεχνική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Σκοπός του Δήμου Αγρινίου είναι πρωτίστως οι πολίτες να καλλιεργήσουν τα οπωροκηπευτικά (κολοκύθι, αγγούρι, ντομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά κ.α) που θα προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειάς τους και παράλληλα να προσφέρουν το 10% της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Οι ωφελούμενοι είναι κατά κύριο λόγο άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς και ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, μέλη οικογενειών που πλήττονται από την ανεργία, άνεργοι – μέλη οικογενειών πολυτέκνων και διάφοροι φορείς, όπως σχολεία.

Συγκεκριμένα, η διάθεση κηποτεμαχίων σε σχολεία στοχεύει να μάθουν και να εκπαιδευτούν τα παιδιά, κυρίως του Δημοτικού και του Γυμνασίου, στον τρόπο που μπορούν να είναι αυτάρκεις στη ζωή τους, αφού οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπαίνουν στην πλήρη διαδικασία της καλλιέργειας, της επίβλεψης και της αποκομιδής των προϊόντων τους!

Ώρες προσέλευσης των ωφελούμενων για την πρώτη συνάντηση – φύτευση, πρωί 10:00 – 13:00 και απόγευμα 17:00 – 20:00. Τηλ.επικοινωνίας 26413 – 63452 – 454 – 456 – Μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (dtoa@agrinio.gr & dimotikoslaxanokipos@yahoo.gr)

6620d7c3-5c22-4e25-a2fa-d314cf2edd52

xondros1

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr