ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΦΠΑ 24% καίει αγρότες και κτηνοτρόφους

ΦΠΑ 24% καίει αγρότες και κτηνοτρόφους

ΦΠΑ 24% καίει αγρότες και κτηνοτρόφους

Αυξήσεις σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών και σε μεγάλη γκάμα προϊόντων που άπτονται του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα φέρνει η από 1η Ιουλίου αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ.

 

Το μέτρο, όπως αναφέρει το agronews.gr, αναμένεται να προκαλέσει αυξήσεις σε σειρά προϊόντων, όπως οι ζωοτροφές και τα λιπάσματα αλλά και υπηρεσιών, όπως τα μεταφορικά, γεγονός που θα μειώσει εκ νέου τα εισοδήματα παραγωγών και καταναλωτών.

Οι τιμές στο ράφι θα είναι αυξημένες για προϊόντα όπως: – Καφές, Τσάι και Κακάο – Ηλιέλαιο και Αραβοσιτέλαιο – Αλλαντικά – Κονσέρβες – Σάλτσες – Μαργαρίνες – Ζάχαρη – Τσίχλες και Καραμέλες – Αλεύρι και Φρυγανιές – Ψωμί τοστ – Μπισκότα – Παγωτά – Αναψυκτικά και Χυμοί – Μέλι και Μαρμελάδες – Σοκολάτες – Τυρόπιτες και Πίτσες – Χυμοί φρούτων – Μπύρες και Οινοπνευματώδη

Επίσης, η αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ κατά μία μονάδα θα προκαλέσει άνοδο των τιμών και σε: – εισιτήρια ΜΜΜ – εστίαση – ταξί – επισκευή και συντήρηση κατοικιών – Άνθη και φυτά – Αποχέτευση – Ζωοτροφές για κατοικίδια.

Η αύξηση του ΦΠΑ θα αφορά και στη βενζίνη και αναμένεται να επιφέρει νέο κύμα ανατιμήσεων στις ανατιμήσεις, αφού θα είναι πιο «τσουχτερό» το κόστος μεταφοράς.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr