ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕπίπεδο πολιτισμού και έλλειψη παιδείας

Επίπεδο πολιτισμού και έλλειψη παιδείας

Επίπεδο πολιτισμού και έλλειψη παιδείας

Λίγο πριν την έλευση του καλοκαιριού και την εκκίνηση της βαριάς βιομηχανίας , τον τουρισμό, κάποιοι συμπολίτες μας δείχνουν με το χειρότερο τρόπο την έλλειψη παιδείας και το επίπεδο πολιτισμού που τους διακρίνει.

Οι εικόνες, αδιάψευστοι μάρτυρες, με τι είδους «ανθρώπους» περιστοιχιζόμαστε, περιμένοντας ανάπτυξη και προκοπή. Κάποιοι, βαρέθηκαν το μπαμπού σαλονάκι τους και θεώρησαν πως θα ήταν χρήσιμο να τα ρίξουν μαζί με τα παρελκόμενα, λίγα μέτρα έξω από το χωριό στο Σπάρτο, ελάχιστα εκατοστά από τη θάλασσα. Πιο δίπλα, ένα στρώμα το οποίο πρόσφερε στο ιδιοκτήτη του ώρες χαλάρωσης, από δω και μπρος θα το συναντά τόσο ο ίδιος αλλά και όλοι όσοι θα κάνουν τις βουτιές τους το καλοκαίρι στις παραλίες του Αμβρακικού.

Όπως γράφει το e-maistros.gr, στο σημείο εκτός από τα έπιπλα που στολίζουν το χώρο έχουν μεταφερθεί μπάζα, σκουπίδια, ελαστικά αυτοκινήτων κ.λ.π. Βέβαια αυτή η περίπτωση δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, τέτοιες εικόνες συναντώνται σε δεκάδες σημεία γύρω μας, γιατί κάποιοι νομίζουν πως τα ποτάμια και η θάλασσα είναι χωνευτήρια των σκουπιδιών τους.

Σχήμα οξύμωρο επίσης πως μπορεί κάποιος να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, όταν υπηρεσία του Δήμου μπορεί να τον απαλλάξει από το βάρος όλων όσων δεν χρειάζεται χωρίς να κοπιάσει ο ίδιος. Με τέτοιες πρακτικές και νοοτροπίες, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ξεκολλήσουμε από τον πάτο.

skoupidia_sparto

skoupidia_sparto.jpg1

skoupidia_sparto.jpg2

skoupidia_sparto.jpg3

skoupidia_sparto.jpg4

skoupidia_sparto.jpg5

skoupidia_sparto.jpg7

skoupidia_sprto

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ