ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΔέκα ροτβάιλερ είχε ο ιδιοκτήτης των σκύλων που δολοφόνησαν τον 5χρονο

Δέκα ροτβάιλερ είχε ο ιδιοκτήτης των σκύλων που δολοφόνησαν τον 5χρονο

Δέκα ροτβάιλερ είχε ο ιδιοκτήτης των σκύλων που δολοφόνησαν τον 5χρονο

Το Σεπτέμβριο του είχαν γίνει συστάσεις από την αστυνομία

Πληθαίνουν οι φήμες ότι ο 72χρονος ήταν εκτροφέας – Αγωνιούν οι περιοίκοι για την τύχη των έξι που παραμένουν στο σπίτι του

Νέα στοιχεία για τη δράση του 72χρονου ιδιοκτήτη των δύο ροτβάιλερ που ανήμερα το Πάσχα κατακρεούργησαν έναν 5χρονο στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα proinoslogos.gr πληθαίνουν οι φήμες ότι ο απόστρατος αξιωματικός λειτουργούσε σαν εκτροφέας καθώς στο σπίτι του είχε τουλάχιστον δέκα σκύλια ίδιας ράτσας.

Περιοίκοι λένε ότι πριν από δύο μήνες έδωσε δύο ροτβάιλερ σε τρίτα πρόσωπα ενώ, όπως προσθέτουν, πολύς κόσμος ερχόταν στο σπίτι του 72χρονου για να δει τα σκυλιά.

Ο απόστρατος αξιωματικος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμούσε να δώσει κάποια από τα οκτώ σκυλιά που του απόμειναν, αλλά δεν τα κατάφερε. Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει δώσει σκυλιά σε τρίτους και γι’ αυτό και το οικόπεδό του ήταν τόσο επισκέψιμο.

Το Σεπτέμβριο του είχαν γίνει συστάσεις

Πάντως οι περίοικοι ζουν σε ένα καθεστώς φόβου δίπλα στα έξι ροτβάιλερ , για τα οποία ανησυχούν ότι μπορεί να εκπαιδεύτηκαν όπως και τα δυο  φονικά τετράποδα, τα οποία κρατούνται στο κυνοκομείο της Κοζάνης μετά από εντολή της αστυνομίας.

Περίοικος δήλωσε στο proinoslogs.gr ότι «στις 18-19 Σεπτεμβρίου τα ροτβάιλερ του κατασπάραξαν ένα σκυλάκι. Καλέστηκε η αστυνομία και έγιναν οι συστάσεις για πλημμελή φύλαξη ζώων» με την ιδιοκτήτρια του κουταβιού να επιβεβαιώνει την πληροφορία.

Δυστυχώς, όμως, το γεγονός αυτό και οι συστάσεις δεν συνέβαλαν ώστε ο ιδιοκτήτης να πάρει τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης. «Πάντως είναι και το μοναδικό γεγονός  επικίνδυνης συμπεριφοράς μετά από 13 χρόνια» ανέφερε ένας γείτονας, με έναν τρίτο να δηλώνει ότι και ο ίδιος δέχτηκε επίθεση από ένα ροτβάιλερ και την γλύτωσε πολύ φτηνά.

Όσο για τα δύο ροτβάιλερ αναμένεται εισαγγελική εντολή για το αν θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του δήμου ή θα επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη τους. Σε περίπτωση που περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Δήμου θα αντιμετωπιστούν ως αδέσποτα και μετά από 15  μέρες σε καραντίνα, η τύχη τους θα κριθεί από την απόφαση της πενταμελούς επιτροπής.

Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος

Το τραγικό συμβάν έγινε σε κτήμα κοντά στον Άργιλο με τη μητέρα, ουκρανικής καταγωγής, και τον πατριό του παιδιού να χάνουν ξαφνικά από τα μάτια τους τον 5 χρονο. Μέχρι να τον βρουν τα δύο ροτβαιλερ του ιδιοκτήτη τον είχαν κατασπαράξει. Η ιατροδικαστική εξέταση προκάλεσε σοκ καθώς ο ιατροδικαστής διαπίστωσε απόσπαση μυϊκής μάζας, κατάγματα, βαθιά τραύματα στην άνω-κάτω γνάθο, στον τράχηλο και το τριχωτό της κεφαλής. Ενδεικτικό της αγριότητας των τραυμάτων ήταν το γεγονός ότι το προσωπικό του Μαμάτσειου, το οποίο και αντιμετώπισε το περιστατικό δείχνει ακόμα σοκαρισμένο από την κατάσταση του άτυχου παιδιού.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr