ΠΑΤΡΑ: Κρεμούν ανάποδα ζωντανά αρνιά έξω από τα σπίτια τους! Τα σφάζουν και αφήνουν το αίμα να κυλήσει… σαν ποτάμι μέσα στον δρόμο!

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι της Κάτω Αχαΐας και θέλουν να σταματήσουν το όπως το χαρακτηρίζουν «βάρβαρο και αποτρόπαιο έθιμο» των συμπολιτών τους τσιγγάνων που πραγματοποιούν κάθε…

lamb_goat-1334258305-500x420

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι της Κάτω Αχαΐας και θέλουν να σταματήσουν το όπως το χαρακτηρίζουν «βάρβαρο και αποτρόπαιο έθιμο» των συμπολιτών τους τσιγγάνων που πραγματοποιούν κάθε Πάσχα, του Αγίου Γεωργίου και το Δεκαπενταύγουστο στην Κάτω Αχαΐα.

Όπως είναι γνωστό οι τσιγγάνοι κάνουν ολόκληρη τελετουργία για να σφάξουν τα αρνιά τους.Τα αγοράζουν από την Μ.Τετάρτη ή την Μ.Πέμπτη τα δένουν δημόσια έξω από τα σπίτια τους, στο δρόμο, χωρίς φαγητό και νερό και το Μ.Σάββατο ορισμένοι τα κρεμούν ανάποδα και ζωντανά από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Αφού συμβεί αυτό, τα σφάζουν σε κοινή θέα με ιδιαίτερο τρόπο, για να κυλάει –όπως λένε- κατά το έθιμό τους το αίμα τους σαν νερό.

Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι της Κάτω Αχαΐας, εκτός από αυτό το γεγονός, θα πρέπει να επισημανθεί πως το όλο «σκηνικό» στήνεται μπροστάστα μικρά τους παιδιά, ενώ και περαστικοί γίνονται μάρτυρες του αποτρόπαιου θεάματος!

Και φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως στην κυριολεξία «αφήνουν μια υγειονομική βόμβα μέσα σε κατοικημένη περιοχή, αφού τα εντόσθια των ζώων τα πετούν μέσα και έξω σε κάδους απορριμμάτων στην Κάτω Αχαΐα»!

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Συλλόγου της περιοχής ΕΛ.Α.Δ.Α., ο οποίος επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: «Ως Σύλλογος που ενδιαφέρεται για τον τόπο του και με την ιδιαίτερη ευαισθησία που έχουμε για τον πολιτισμό μας , καταγγέλλουμε αυτό το «έθιμο-έγκλημα» που συντελείται δημόσια και προκαλεί την άφατη θλίψη και οργή μας.

Παρακαλούμε να επέμβει άμεσα ο κος εισαγγελέας, το Υγειονομικό, η Αστυνομία, η Περιφέρεια και η Δημοτική Αρχή για να μην υπάρξουν πάλι αυτά τα βάρβαρα έθιμα, και επιτέλους να εφαρμοστεί ο Νόμος.
Κάνουμε παράκληση στους Δημοσιογράφους,στις Φιλοζωικές και στους Συμπολίτες μας να ασχοληθούν με αυτό το θέμα και να επέμβουν άμεσα για να σταματήσει αυτό το κακό»!

Το Χριστιανικό έθιμο
Την Μεγάλη Εβδομάδα σφάζονται και σουβλίζονται χιλιάδες αρνιά... Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν γιατί επικρατεί αυτή η παράδοση.
Το Πάσχα λοιπόν, είναι ιερή γιορτή των Εβραίων, που θυμίζει την έξοδο από την Αιγυπτιακή δουλεία.
Οι Εβραίοι ποιμένες, «προσέφεραν» μέσω θυσίας στο Θεό αρνιά, για να τον τιμήσουν.
Εν συνεχεία, οι Χριστιανοί, καθιέρωσαν το Πάσχα ως δική τους γιορτή, που συμβολίζει την σταύρωση και τον θάνατο του Ιησού.
Το σφάξιμο του αρνιού και το αίμα στις πόρτες το είχαν κάνει οι Ισραηλίτες για να σωθούν από τους αγγέλους που τιμωρούσαν τους Αιγύπτιους.
Μετά από αυτό το γεγονός, η σφαγή του αρνιού θεωρήθηκε ως μία τελετουργία προκειμένου να τιμηθεί από τους Εβραίους ο Θεός, ως ανάμνηση για τη μεγάλη έξοδο από την Αίγυπτο.
Όμως, το έθιμο με την θανάτωση χιλιάδων αρνιών συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

dete.gr