ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΘα ακινητοποιούσαν πόδι ασθενούς… με σανίδα! Σφάδαζε από τον πόνο ο τραυματίας γιατί… δεν είχαν ιμάντα να του δέσουν το πόδι!

Θα ακινητοποιούσαν πόδι ασθενούς… με σανίδα! Σφάδαζε από τον πόνο ο τραυματίας γιατί… δεν είχαν ιμάντα να του δέσουν το πόδι!

Θα ακινητοποιούσαν πόδι ασθενούς… με σανίδα! Σφάδαζε από τον πόνο ο τραυματίας γιατί… δεν είχαν ιμάντα να του δέσουν το πόδι!

Με γερασμένο στόλο ασθενοφόρων και συχνές βλάβες, η Πάτρα είναι ουσιαστικά χωρίς οχήματα, με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ να δίνουν καθημερινά μάχες για την ανθρώπινη ζωή.
Από τα συνολικά 24 ασθενοφόρα που έχει στη διάθεσή τους το Κέντρο, τα οκτώ είναι σε σχεδόν μόνιμη βάση στο συνεργείο, λόγω τεχνικών βλαβών. Από τα εναπομείναντα, τα περισσότερα είναι γερασμένα, έχοντας “φορτώσει” πολλά χιλιόμετρα στα κοντέρ τους, γεγονός που τα καθιστά ευάλωτα και δυσκίνητα.

Παρόλα αυτά από την τελευταία μεγάλη δωρεά ασθενοφόρων που έγινε προς το ΕΚΑΒ, κανένα από τα νέα οχήματα δεν διατέθηκε στο ΕΚΑΒ Πάτρας, αν και κατ επανάληψη έχουν διατυπωθεί, τόσο από τη Διοίκηση, όσο και από το Σωματείο Εργαζομένων, τα προβλήματα που υπάρχουν με τον γερασμένο στόλο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στα υπάρχοντα ασθενοφόρα υπάρχουν και ελλείψεις σε βασικό ιατρικό εξοπλισμό για παροχή πρώτων βοηθειών. Πριν από μερικές ημέρες οικογένεια από την Πάτρα χρειάστηκε ασθενοφόρο ενώ βρισκόταν σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας. Νεαρός – μέλος της οικογένειας, στην κυριολεξία «ακινητοποιήθηκε» παθαίνοντας εξάρθρωση επιγονατίδας, όταν όμως έφθασε το ασθενοφόρο με το πλήρωμά του, με έκπληξη διαπιστώθηκε πως… δεν είχε νάρθηκα για να ακινητοποιήσει το πόδι!

Μάλιστα μέλος του πληρώματος πρότεινε στην οικογένεια… να ψάξουν στο χωριό να βρουν μία σανίδα!

Σανίδα δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα, το παιδί έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με χίλια βάσανα μπήκε στο ασθενοφόρο! Χωρίς όμως να ανεβάσουν φορείο στις σκάλες του σπιτιού αλλά μεταφέροντας τον νεαρό… με αιωρούμενο πόδι σε μία ασταθή καρέκλα μια και… δεν είχαν ιμάντα! Αποτέλεσμα; Από την Δυτική Αχαΐα μέχρι την Πάτρα κάθε φορά που το ασθενοφόρο περνούσε πάνω από μία ανωμαλία του οδοστρώματος, ο νεαρός να τραντάζεται και φυσικά να σφαδάζει από τους πόνους! Εφιάλτης είχε γίνει η μεταφορά του στο Νοσοκομείο!

Μετά από ώρα το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα και εκεί υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός ώστε να τον ανακουφίσουν! Σίγουρα όμως θα θυμάται σε όλη του την ζωή την περιπέτειά του.

Παρακαλούν… να μην πάθει βλάβη!
Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ κάθε φορά που πραγματοποιούν μεταφορά, ακόμα και όταν φτάσουν στο σημείο και παραλάβουν τον ασθενή, παρακαλούν να μην υποστεί βλάβη το όχημα και ξεμείνουν!

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις ελλείψεις που υπάρχουν στο προσωπικό, δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα στην λειτουργία του ΕΚΑΒ, με τους εργαζόμενους του να έχουν τη γνώση και την εμπειρία, αλλά να μην μπορούν να διαχειριστούν τις καταστάσεις.

Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ζωή των ασθενών και των ανθρώπων που εκείνη την ώρα χρειάζονται βοήθεια.

dete.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr