ΠΑΤΡΑ – ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΤΣΙΝΙΑ… ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ! Σάλος για το σκουλήκι σε πιάτο φοιτητή στο ΑΤΕΙ! Αυτοψία από την παράταξη ΔΑΠ ΝΔΦΚ

Σάλος προκλήθηκε από την φωτογραφική αποκάλυψη (για να υπάρχουν και αποδείξεις) σε σχέση με το σκουλήκι που βρέθηκε σε πιάτο φοιτητή ο οποίος γευμάτιζε στην εστία του ΑΤΕΙ Πατρών!

Το θέμα πήρε διαστάσεις, και δημιούργησε πολλά ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζεται το φαγητό των φοιτητών, αλλά και για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται.

Όπως επισημαίνουν και άλλοι φοιτητές που σχολίασαν την ανάρτηση της φωτογραφίας η οποία δημοσιεύτηκε στο facebook, το περιστατικό είναι απαράδεκτο και πρέπει να πάρει έκταση το θέμα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μαγειρεύονται τα φαγητά με τα οποία τρέφονται εκατοντάδες νέοι.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του ΤΕΙ Πάτρας επισημαίνονται τα εξής:

“Έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε στο ΤΕΙ Πάτρας ότι βρέθηκε μέσα σε φαγητό σπουδαστή ένα ασπόνδυλο ζώο (σκουλήκι) ήρθαμε κατευθείαν σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους της Σίτισης του ΤΕΙ. Αφού μας εγγυήθηκαν ότι οι εγκαταστάσεις και οι διαδικασίες παραγωγής και επεξεργασίας των τροφίμων είναι πιστοποιημένες με HACCP, εμείς τους ζητήσαμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτές.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήσαμε έναν “έλεγχο” ως Σπουδαστές και ως εκπρόσωποι εκατοντάδων φοιτητών του ΤΕΙ και διαπιστώσαμε ότι οι εγκαταστάσεις, τα τρόφιμα, η διατήρησή τους και οι διαδικασίες επεξεργασίας μας ικανοποιούν ως φοιτητές και καλύπτουν τις απαιτούμενες από εμάς προδιαγραφές. Όσο για το ατυχές γεγονός δεν μπορεί να εξηγήσει κανένας ορθά πως συνέβη”.

dete.gr