ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΣτην πλατεία του Μεσολογγίου και πάλι τα τρακτέρ

Στην πλατεία του Μεσολογγίου και πάλι τα τρακτέρ

Στην πλατεία του Μεσολογγίου και πάλι τα τρακτέρ

Με τρακτέρ πήγαν οι αγρότες από το Σύλλογο «Μπλόκο Κεφαλόβρυσου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ στο Μεσολόγγι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση στην πληρωμή των επιδοτήσεών τους.

Οι αγρότες αρχικά συγκεντρώθηκαν στον Κήπο των Ηρώων και στη συνέχεια με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς την πλατεία, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Τα βασικά αιτήματα των αγροτών είναι η πληρωμή του υπολοίπου ποσού των επιδοτήσεων του 2015, η πληρωμή της βιολογικής, αγροτικής και κτηνοτροφικής καλλιέργειας, η πληρωμή των σχεδίων βελτίωσης και ή άμεση λύση στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε εκατοντάδες παραγωγούς με τους δορυφόρους, που κάνουν τη βρώμικη δουλειά, όπως τονίζουν οι αγρότες και οι ίδιοι παραμένουν εγκλωβισμένοι. «Οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί. Αν δεν γίνουν άμεσα οι πληρωμές η παραγωγή, που ήδη καταρρέει, θα σβήσει», υποστήριξαν σε δηλώσεις τους.

Με πανό που ανήρτησαν και με φυλλάδια που διένειμαν έκαναν γνωστά τα προβλήματά τους και κατόπιν ανέβηκαν στα γραφεία όπου κατέθεσαν το ψήφισμα. Στη συνέχεια παρέμειναν στην πλατεία για αρκετή ώρα, θέλοντας να σηματοδοτήσουν, ότι μπορεί να αποχώρησαν από τους δρόμους, όμως είναι παρόντες και όταν θα έρθει προς ψήφιση το φορολογικό και ασφαλιστικό, θα είναι πανέτοιμοι για να το αποτρέψουν.

aixminews.gr 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr