ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΠάτρα: Εκτεταμένες παρεμβάσεις σε άνω – κάτω πόλη, Ηρώων Πολυτεχνείου και Ακτή Δυμαίων σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή

Πάτρα: Εκτεταμένες παρεμβάσεις σε άνω – κάτω πόλη, Ηρώων Πολυτεχνείου και Ακτή Δυμαίων σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή

Πάτρα: Εκτεταμένες παρεμβάσεις σε άνω – κάτω πόλη, Ηρώων Πολυτεχνείου και Ακτή Δυμαίων σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή

Εκτεταμένες παρεμβάσεις με πεζοδρομήσεις μεταξύ Άνω και Κάτω Πόλης σχεδιάζει για την Πάτρα η Δημοτική Αρχή. Αντιστοίχως υπάρχουν σκέψεις για την Ηρώων Πολυτεχνείου και την Ακτή Δυμαίων. Οι προωθούμενες επεμβάσεις πρόκειται να φέρουν μαζί τους αλλαγές στις χρήσεις γης, προειδοποίησε.

Το σχεδιασμό αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στη συνάντηση που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή με τους εμπλεκόμενους φορείς, στο πλαίσιο της  διαβούλευσης με θέμα “Κανονιστική απόφαση χρήσης πεζοδρομίων Στοών και πλατειών στο Ιστορικό Κέντρο Πάτρας”.

Χρησιμοποιώντας τον όρο “επανακατοίκηση του κέντρου”, ο κ. Κορδάς κατέθεσε την κατεύθυνση που δίνει η Δημοτική αρχή σε σχέση με το χαρακτήρα του ιστορικού κέντρου, καθώς δίνει προτεραιότητα στην επιστροφή των κατοίκων του κέντρου σε μικρά ή μεγαλύτερα διαμερίσματα που κατέχουν σ αυτό.

Σύμφωνα με τον κ. Κορδά, πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει σε εκτεταμένες παρεμβάσεις με βελτίωσης πεζοδρομίων, πεζοδρομήσεις και ποδηλατοδρόμους μεταξύ άνω και Κάτω Πόλης, ενώ υπάρχει και σχεδιασμός έως και για πεζοδρόμηση της Ηρώων Πολυτεχνείου από το ύψος του ξενοδοχείου “Δελφίνι” και προς την πλαζ με παράλληλη διοχέτευση της κυκλοφορίας σε παράλληλη οδό που προβλέπεται από το σχέδιο πόλης.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις περιέγραψε και για την πλευρά της Ακτής Δυμαίων.

Πρόκειται για αλλαγές που η Δημοτική Αρχή θα επιδιώξει να εντάξει στο ΕΣΠΑ, αντλώντας πόρους από το πρόγραμμα για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

tempo24.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr