Σάλος από την δήλωση Κουρουμπλή ότι η Ειδομένη είναι σύγχρονο Νταχάου!

Η παρομοίωση της Ειδομένης με «Σύγχρονο Νταχάου» που εκστομίστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα…

koyroymplhs

Η παρομοίωση της Ειδομένης με «Σύγχρονο Νταχάου» που εκστομίστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα social media.

«Δεν διστάζω να πω ότι εδώ είναι ένα σύγχρονο Νταχάου, αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων. Πιστέψαμε σε μια Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων, σε μια Ευρώπη που θα έχει συνεχώς στο μυαλό της πως το αίμα που χύθηκε εξαιτίας των εθνικισμών δεν πρέπει να ξαναχυθεί. Η Ευρώπη, δυστυχώς, σήμερα βλέπει να αφυπνίζεται και πάλι ένας ιδιότυπος εθνικισμός απέναντι σε κατατρεγμένους ανθρώπους. Και η λογική δεν αντέχει όταν γνωρίζεις ότι υπάρχει μια Ευρώπη των 580 εκατομμυρίων κατοίκων και διστάζει, δυσανασχετεί στο να αφομοιώσει 1-1,5 εκατομμύριο κατατρεγμένους ανθρώπους, που στο κάτω κάτω δεν ήταν επιλογή τους να φύγουν από την πατρίδα τους, αλλά τους ανάγκασαν οι πόλεμοι στους οποίους, δυστυχώς, συμμετείχε και η Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.