ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΠάτρα: Αθώοι οι Ρουμάνοι Ιερείς για την κλοπή στο Μέγα Σπήλαιο – Καταδίκη για τους ιερόσυλους προσκυνητές

Πάτρα: Αθώοι οι Ρουμάνοι Ιερείς για την κλοπή στο Μέγα Σπήλαιο – Καταδίκη για τους ιερόσυλους προσκυνητές

Πάτρα: Αθώοι οι Ρουμάνοι Ιερείς για την κλοπή στο Μέγα Σπήλαιο – Καταδίκη για τους ιερόσυλους προσκυνητές

«Καθαροί» στην κοινωνία από τις βαριές κατηγορίες για συμμετοχή στην κλοπή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους από την Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, «βγαίνουν» μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας, οι τρεις Ρουμάνοι Ιερείς.

Την αθώωση τους πρότεινε και η Εισαγγελέας της έδρας, καθώς δεν προέκυψαν σε βάρος τους ενοχοποιητικά στοιχεία.

«Διορθώθηκε μια αδικία σε βάρος τους» δήλωσε στο tempo24.gr η Συνήγορος υπεράσπισης τους Μαριάννα Κρατσιούν, επισημαίνοντας πως «βρέθηκαν στην φυλακή αδίκως»  για μια πράξη στην οποία δεν είχαν καμία συμμετοχή, έχοντας υποστεί ταλαιπωρία αλλά και προσωπική «ζημία» καθώς το όνομα τους δυσφημίστηκε στην χώρα καταγωγής τους.

Για τον δράστη που άρπαξε και έκρυψε το λείψανο και στη συνέχεια υπέδειξε την «κρυψώνα» στους Αστυνομικούς και ομολόγησε την πράξη του, το Δικαστήριο επέβαλλε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 4 ετών, με την υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης 500 ευρώ.

Στον δεύτερο Ρουμάνο, επεβλήθη  ποινή φυλάκισης 3 ετών, με ανασταλτικό χαρακτήρα για απλή συνέργεια

Υπενθυμίζεται πως η κλοπή είχε σημειωθεί στις 6 Οκτωβρίου του 2015, όταν γκρουπ προσκυνητών από την Ρουμανία επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου.

tempo24.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr