ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΣε “πολιορκητικό” κλοιό το λιμάνι της Πάτρας από τους μετανάστες – Τουλάχιστον 300 άτομα βρίσκονται στην περιοχή

Σε “πολιορκητικό” κλοιό το λιμάνι της Πάτρας από τους μετανάστες – Τουλάχιστον 300 άτομα βρίσκονται στην περιοχή

Σε “πολιορκητικό” κλοιό το λιμάνι της Πάτρας από τους μετανάστες – Τουλάχιστον 300 άτομα βρίσκονται στην περιοχή

Επί ποδός βρίσκονται οι δυναμεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών και της Αστυνομίας, καθώς μέρα με την ημέρα αυξάνει προοδευτικό ο αριθμός μεταναστών και προσφύγων που κάνουν την εμφάνιση τους κατά μήκος της παραλιακής οδού, έξω από το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του tempo24.gr, υπολογίζεται πως 250 με 300 άτομα έχουν φθάσει στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, με μοναδικό σκοπό την παράνομη διέλευση προς της Ιταλία. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις των αρχών ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί μετά το κλεισιμο των συνόρων και των εγκλωβισμό χιλιάδων προσφυγων και μετανστών στην Ελλάδα, με τους διακινητές να αναζητούν νέες διόδους “διοχέτευσης” τους στην Ευρώπη.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας, γύρω από την λιμενική ζώνη, ενώ συνεχείς είναι οι περιπολίες των αστυνομικών δυνάμεων με στόχο την αποτροπή τόσο της προσέγγισης στην περίφραξη του λιμανιού όσο και “έφοδο” εντός του χώρου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων όπως κατεγράφησαν σε πρόσφατο άρθρο του tempo24,gr ομάδες ατόμων στην πλειοψηφία τους άνδρες “κατασκηνώνουν” καθημερινά στο σημείο, επιχειρώντας να βρουν “κενό” ασφαλείας για να εισέλθουν στο λιμάνι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κεντρικού λιμεναρχείου της Πάτρας, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο συνελήφθησαν εννέα μετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν προς Ιταλία κρυμμένοι σε κάποιο όχημα, τον Φεβρουάριο ο αριθμός των συλλήψεων αυξήθηκε και έφθασε τις 27.

Στο μεταξύ συνεχίζουν την δράση τους τα κυκλώματα που προμηθεύουν μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, έναντι βέβαια υψηλής αμοιβής. Ειδικότερα, τους δύο πρώτους μήνες του 2016 συνελήφθησαν στο νέο λιμάνι της Πάτρας 46 μετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, καθώς και 12 άτομα που κατηγορήθηκαν ως διακινητές.

Όσον αφορά στους μετανάστες που είχαν στην κατοχή τους πλαστά έγγραφα, οι περισσότεροι ήταν από την Συρία.

 

tempo24.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr