Καλάβρυτα:Στις 16 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη της κλοπής του λειψάνου από το Μέγα Σπήλαιο–Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες

Με σημαντική καθυστέρηση άρχισε η ακροαματική διαδικασία της υπόθεση της κλοπής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, στο…

agios-xaralampos-patratora.gr_

Με σημαντική καθυστέρηση άρχισε η ακροαματική διαδικασία της υπόθεση της κλοπής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, στο Δικαστήριο Πατρών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, "έψαχναν" διερμηνέα…!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν δυο Ρουμάνοι, που έχουν ομολογήσει την πράξη τους και έχουν προφυλακιστεί, αλλά και τρεις ομοεθνείς του Ιερείς.

Από το Δικαστήριο εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες – ένας αστυνομικός και δυο μοναχοί της Ιεράς Μονής- οι οποίοι σύμφωνα με την Μαριάννα Κρατσιούν Συνήγορο υπεράσπισης των τριών Ρουμάνων Ιερέων «έπεσαν σε πολλές αντιφάσεις με βάσει τις αρχικές τους καταθέσεις».

Ο Αστυνομικός στην κατάθεση του ενώπιον της έδρας, ανέφερε τα περιστατικά που αφορούν στον εντοπισμό των δραστών και στην υποδειξη ενός εξ αυτών του σημείου που ήταν κρυμμένο το Ιερό Λείψανο, ενώ Μοναχός του Μεγάλου Σπηλαίου, ανέφερε πως εκτιμά πως η κλοπή έγινε την ώρα που κάποιοι άλλοι προσκυνητές των απασχολούσαν...!

Μάλιστα η κα. Κρατσιούν δηλώνει βέβαιη για την αθώωση των εντολέων της καθώς δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τους εντολείς της, οι οποίο από την αρχή της αποκάλυψης της υπόθεσης, δηλώνουν πως δεν έχουν καμία συμμετοχή στην κλοπή,

Υπενθυμίζουμε πως η κλοπή σημειώθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 2015, κατά την επίσκεψη γκρουπ Ρουμάνων προσκυνητών στο Μέγα Σπήλαιο.

Όταν το περιστατικό έγινε αντιληπτό, αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία και σήμανε συναγερμός με κλιμάκιο της Ασφάλειας Πατρών να σπεύδει στην περιοχή και να πραγματοποιεί εντατικές έρευνες στο σημείο. Αποτέλεσμα της άμεσης επέμβασης ήταν σε μικρό χρονικό διάστημα να εντοπιστούν οι δράστες της κλοπής - δύο Ρουμάνοι- αλλά και το Ιερό Λείψανο, που οι ιερόσυλοι είχαν κρύψει σημείο πλησίον της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου.

Από την πρώτη στιγμή οι δυο Ρουμάνοι που συμμετείχαν στην εκδρομή ως προσκυνητές, υπέδειξαν την «κρυφώνα» του Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους και ομολόγησαν την πράξη τους.

tempo24.gr