ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΠοιος επιχειρεί να εμπλέξει τον Νίκο Νικολόπουλο στο σκάνδαλο των εκβιαστών – Τι απαντά ο βουλευτής Αχαϊας

Ποιος επιχειρεί να εμπλέξει τον Νίκο Νικολόπουλο στο σκάνδαλο των εκβιαστών – Τι απαντά ο βουλευτής Αχαϊας

Ποιος επιχειρεί να εμπλέξει τον Νίκο Νικολόπουλο στο σκάνδαλο των εκβιαστών – Τι απαντά ο βουλευτής Αχαϊας

Ο πρώην διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμων Στεριώτης κατήγγειλε ότι βουλευτής με εκπομπή στην τηλεόραση πίεζε για διαφημίσεις από τη ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του MEGA, ο κ. Στεριώτης με ανοικτή επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ κατήγγειλε βουλευτή για συγκάλυψη ανθρώπων από το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων, o οποίος ζητούσε διαφημίσεις από τη ΔΕΗ.

Στην επιστολή του ο κ. Στεργιώτης αναφέρει «διαπρύσιος αντιμνημονιακός “κήρυκας” με την ιδιότητα του βουλευτή ζητούσε να πληροφορηθεί λεπτομερή στοιχεία για τις διαφημιστικές δαπάνες της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα είχε δική του εκπομπή σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι. Ο ανωτέρω είχε έρθει στα γραφεία της ΔΕΗ μαζί με ιδιώτη τηλεκαναλάρχη και στελέχη του σταθμού για να ζητήσει διαφημίσεις από τη μνημονιακή ΔΕΗ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η καταγγελία «φωτογραφίζει» τον Αχαιό βουλευτή Ν. Νικολόπουλο, ο οποίος  απέστειλε απαντητική  επιστολή στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για το σχετικό ρεπορτάζ.

H απάντηση του Νίκου Νικολόπουλου έχει ως εξής:

“Από την πρώτη ημέρα που με την ψήφο του λαού, μου εδόθη εντολή της εκπροσώπησής του στη Βουλή των Ελλήνων μέχρι και σήμερα μεταφέρω στην εκάστοτε Κυβέρνηση ΟΛΑ τα θέματα που με επιστολές, υπομνήματα κ.α. μου γνωστοποιούν οι ενδιαφερόμενοι φορείς ή πολίτες.

Αυτός είναι “ο τρόπος που λειτουργώ…” -για να χρησιμοποιήσω τον υπαινικτικό σχολιασμό σας – επί 27 χρόνια, που έχω την τιμή να είμαι πληρεξούσιος του λαού.

Δεν εκινήθην ποτέ “δια της πλαγίας” ή της σκοτεινής οδού. Ακολούθησα πάντα την ευθεία και την δημόσια οδό ώστε να μας βλέπουν οι πάντες και να μας κρίνουν.

Για την επιβεβαίωση αυτών σας καλώ να δείτε τους πίνακες των στατιστικών της “δράσης των 300” που δημοσιεύει κάθε μήνα το περιοδικό “ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ”.

Μάλιστα στο τελευταίο τεύχος (Φεβρουαρίου) στο πίνακα των κοινοβουλευτικών αναφορών βρίσκομαι πρώτος με 447 και ο δεύτερος έχει καταθέσει 50, ενώ στον πίνακα των ερωτήσεων προς τους Υπουργούς, είμαι και πάλι πρώτος με 310 ενώ ο δεύτερος έχει καταθέσει 131.

Μαζί με εσάς ο κάθε πολίτης-αναγνώστης, μπορεί να δει ότι αυτή είναι η κατάταξη-καταγραφή κοινοβουλευτικού έργου κάθε μήνα, κάθε χρόνο από το 1989 (και μέσα από το site της Βουλής) ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ήταν στην Κυβέρνηση.

Χωρίς λογοκρισία, δηλαδή ανεξαρτήτως εάν εγώ ή το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος υιοθετούμε τα παράπονα, τις διαμαρτυρίες, ή και τις καταγγελίες που περιέχουν οι γραπτές αναφορές που λαμβάνουμε.

Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση και καθήκον μου ως Βουλευτή, να τις διαβιβάζω ΟΛΕΣ και μάλιστα όχι κρυφά αλλά με πλήρη δημοσιότητα και από εκεί και πέρα είναι ευθύνη των αρμόδιων Υπουργών αφού διερευνούν να υιοθετούν να επιλύουν ή να απορρίπτουν αυτές δίνοντας τις πρέπουσες απαντήσεις προβαίνοντας στις ανάλογες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν κακές ερωτήσεις αλλά καλές ή κακές απαντήσεις.

Επειδή, είδα ότι δημοσιεύσατε σκαναρισμένη την ερώτηση χωρίς να προσθαφαιρέσετε κάτι και σας ευχαριστώ. Ζητώ όμως να την διαβάσετε και πάλιν προκειμένου να διαπιστώσετε “ιδίοις όμμασι” ότι παρέθεσα αυτούσια την επιστολή που έλαβα, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ δικό μου σχόλιο.

Επειδή γνωρίζω και αναγνωρίζω ότι από το πρώτο φύλλο της Εφ. ΣΥΝ, πασχίζεται για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, πιστεύω ότι έχετε αντιληφθεί πως η κατάθεση της ερώτησης έγινε γιατί μόνον και μόνον πίστεψα, ότι έπρεπε να φέρω στο φώς μια υπόθεση που είχε να κάνει με τον τρόπο που η δημόσια τηλεόραση παρέχει ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Κλείνοντας θέλω να σας παρακαλέσω να δείτε και τις πάμπολλες ερωτήσεις μέχρι και την χθεσινή που έχω καταθέσει για τα κυκλώματα των καναλαρχών-εκδοτών “νταβαντζήδων”, “εθνικών εργολάβων και προμηθευτών”, που καταλήστεψαν τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζές μας και τον κρατικό κορβανά. Εξ’ αιτίας άλλωστε αυτών των επίμονων ερωτήσεων μου στη Βουλή, έχουν σχηματισθεί ήδη τρεις δικογραφίες εις βάρος των δήθεν σοβαρών με τα λευκά κολάρα μιντιαρχών-διαπλεκομένων.

Τέλος, δηλώνω πως είναι καλοδεχούμενη η κριτική σας αλλά και πως δεν θα δεχτώ κανένα σχετικό απαξιωτικό υπαινικτικό σχόλιο όπως “… την μία μέρα έλαβε ο Βουλευτής την επιστολή και εντός 24ώρου φρόντισε να καταθέσει ερώτηση, όχι μόνο προς τον Υπουργό Επικρατείας αλλά και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Τέτοια… επιμέλεια…” ή “κοσμητική” αναφορά όπως το “… συμπαραστάτης…”, “… έσπευσε να καταθέσει…” που “χτυπώντας τα” μάλιστα στην 1η και στην 2η σελίδα στο Φύλλο 979 της 03/03/2016, δημιουργήθηκε για το πρόσωπό μου μια θαμπή εικόνα.

Πιστεύω αντιλαμβάνεσθε πως αυτά, ακόμα και εάν δεν είχατε σκοπό, προσβάλλουν ευθέως την τιμή και την υπόληψή μου, αμφισβητούν την ηθική μου συγκρότηση, την πολιτική μου ακεραιότητα και την κοινωνική αξία του προσώπου μου.

Σας ευχαριστώ
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Ανεξάρτητος Βουλευτής
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Y.Γ. Ο Πρωτοσέλιδος τίτλος σας “Ο ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ … ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ” έδωσε την καλή αφορμή στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος να συντάξει ερώτηση και μαζί με αίτηση κατάθεσης εγγράφων να πληροφορηθεί η Βουλή των Ελλήνων και συνάμα οι ανελέητα φορολογούμενοι Έλληνες τον τιμοκατάλογο όλων των ΜΜΕ ένα προς ένα ξεχωριστά, βάσει του οποίου διαφημίζονται ανταποδοτικώς στην ΕΡΤ, συγκρίνοντάς τον με τον αντίστοιχο που έχει καταθέσει το κάθε Μέσον Ενημέρωσης στην οικεία ΔΟΥ”.

tempo24.g

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr