ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΦοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών ο μοναδικός έλληνας στη συνάντηση με τους νομπελίστες

Φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών ο μοναδικός έλληνας στη συνάντηση με τους νομπελίστες

Φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών ο μοναδικός έλληνας στη συνάντηση με τους νομπελίστες

Σημαντική διάκριση για το Πανεπιστήμιο Πατρών και ειδικότερα για το Τμήμα Φυσικής καθώς ο τεταρτοετής φοιτητής Θεόδωρος Ν. Παπανικολάου είναι ο μοναδικός Ελληνας προπτυχιακός φοιτητής που επιλέγει για να συμμετάσχει στις εργασίες της 66ης συνάντησης με τους νομπελίστες (66th Lindau Nobel Laureate Meeting) που φέτος είναι αφιερωμένη στον τομέα της φυσικής.

Όπως γράφει η εφημερίδα “Πελοπόννησος”, στη συνάντηση αυτή που θα γίνει στις 26 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου στο Lindau της Γερμανίας, ένας μεγάλος αριθμός από νομπελίστες συναντά και αλληλεπιδρά με την επόμενη γενιά κορυφαίων επιστημόνων. «Επιλέχθηκαν 400 νέοι επιστήμονες (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταδιδακτορικοί ερευνητές) από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αποτελούν την εκκολαπτόμενη επιστημονική ελίτ του αύριο και οι οποίοι καλούνται να συνεχίσουν το επιστημονικό έργο διεξάγοντας καινοτόμο έρευνα σε όλους τους τομείς της φυσικής» περιγράφει  ο πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών Ανδρέας Τερζής

Ο κ. Τερζής δεν παραλείπει να συγχαρεί τον φοιτητή Θεόδωρο Παπανικολάου, ο οποίος έπειτα από μία διαδικασία επιλογής πολλών σταδίων είχε την συγκεκριμένη επιτυχία. «Του ευχόμαστε μία λαμπρή επιστημονική καριέρα γεμάτη ανάλογες επιτυχίες τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο σε όποιο κλάδο της φυσικής κι αν ασχοληθεί ερευνητικά».

tempo24.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr