Ιάσονας Φωτήλας: «Ξεθώριασε και η τελευταία “κόκκινη γραμμή” της κυβέρνησης – Οι κύριες συντάξεις» (VIDEO)

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας του Ποταμιού, στο βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τους δημοσιογράφους Γιώργο Πλή και Απόστολο Βουλδή, στο κανάλι «Super B TV» της Πάτρας, το βράδυ της Τρίτης 1 Μαρτίου.

  • Το τελευταίο μέτωπο στο οποίο απέτυχε η κυβέρνηση αποτελούν οι κύριες συντάξεις. Είναι άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι επιστρέφουμε στο χρονικό διάστημα όπου βασικό ζητούμενο της κυβέρνησης ήταν ο τρόπος εξασφάλισης της απαραίτητης ρευστότητας προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
  • Το προσφυγικό/ μεταναστευτικό αποτελεί φλέγον ζήτημα που ξεπερνά τα όρια της χώρας, πολλώ μάλλον της κυβέρνησης, η οποία κάνει το λάθος να το εμπλέκει με την αξιολόγηση. Ταυτόχρονα δείχνει να αντιδρά στο «και πέντε», καθυστερώντας ακόμη και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα δύο βασικά ζητήματα: α) εξωτερική πολιτική και β) επιχειρησιακό κομμάτι της χώρας εντός των συνόρων. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να επισείει την απειλή του «βέτο» στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα θέματα προσφύγων και μετανάστευσης. Κάτι τέτοιο δεν έχει καμία νομική ή πολιτική βάση και δεν μπορεί να ισχύει.
  • Κυβέρνηση «μακράς πνοής» με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει. Θα μπορούσε να υπάρξει η πιθανότητα μιας κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας ή με ειδικό σκοπό ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος του Grexit.
  • Μετά το 2ο Συνέδριο, αρχίζει μία νέα περίοδος για το «Ποτάμι», η οποία σύντομα θα φέρει θετικά αποτελέσματα. Πολύτιμος αρωγός σ’ αυτό είναι η επιρροή των άμεσων και καθοριστικών αποφάσεων από τα μέλη των οργάνων που εξελέγησαν, ώστε το «Ποτάμι» να συνεχίσει να ασκεί γόνιμη και παραγωγική αντιπολίτευση.