ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΙάσονας Φωτήλας: «Ξεθώριασε και η τελευταία “κόκκινη γραμμή” της κυβέρνησης – Οι κύριες συντάξεις» (VIDEO)

Ιάσονας Φωτήλας: «Ξεθώριασε και η τελευταία “κόκκινη γραμμή” της κυβέρνησης – Οι κύριες συντάξεις» (VIDEO)

Ιάσονας Φωτήλας: «Ξεθώριασε και η τελευταία “κόκκινη γραμμή” της κυβέρνησης – Οι κύριες συντάξεις» (VIDEO)

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας του Ποταμιού, στο βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τους δημοσιογράφους Γιώργο Πλή και Απόστολο Βουλδή, στο κανάλι «Super B TV» της Πάτρας, το βράδυ της Τρίτης 1 Μαρτίου.

  • Το τελευταίο μέτωπο στο οποίο απέτυχε η κυβέρνηση αποτελούν οι κύριες συντάξεις. Είναι άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι επιστρέφουμε στο χρονικό διάστημα όπου βασικό ζητούμενο της κυβέρνησης ήταν ο τρόπος εξασφάλισης της απαραίτητης ρευστότητας προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
  • Το προσφυγικό/ μεταναστευτικό αποτελεί φλέγον ζήτημα που ξεπερνά τα όρια της χώρας, πολλώ μάλλον της κυβέρνησης, η οποία κάνει το λάθος να το εμπλέκει με την αξιολόγηση. Ταυτόχρονα δείχνει να αντιδρά στο «και πέντε», καθυστερώντας ακόμη και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα δύο βασικά ζητήματα: α) εξωτερική πολιτική και β) επιχειρησιακό κομμάτι της χώρας εντός των συνόρων. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να επισείει την απειλή του «βέτο» στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα θέματα προσφύγων και μετανάστευσης. Κάτι τέτοιο δεν έχει καμία νομική ή πολιτική βάση και δεν μπορεί να ισχύει.
  • Κυβέρνηση «μακράς πνοής» με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει. Θα μπορούσε να υπάρξει η πιθανότητα μιας κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας ή με ειδικό σκοπό ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος του Grexit.
  • Μετά το 2ο Συνέδριο, αρχίζει μία νέα περίοδος για το «Ποτάμι», η οποία σύντομα θα φέρει θετικά αποτελέσματα. Πολύτιμος αρωγός σ’ αυτό είναι η επιρροή των άμεσων και καθοριστικών αποφάσεων από τα μέλη των οργάνων που εξελέγησαν, ώστε το «Ποτάμι» να συνεχίσει να ασκεί γόνιμη και παραγωγική αντιπολίτευση.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr