Απίστευτο: Στο αυτόφωρο οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν στην καταδίωξη των κακοποιών στο Αντίρριο

Δύο άνδρες Ρομά συνελήφθησαν στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης 25/2 μετά από συντονισμένη προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ- ΟΠΚΕ –ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Οι δράστες μετά από…

5963_1

Δύο άνδρες Ρομά συνελήφθησαν στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης 25/2 μετά από συντονισμένη προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ- ΟΠΚΕ –ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

Οι δράστες μετά από προσπάθεια τους να ληστέψουν οικία στο Περιθώρι έγιναν αντιληπτοί και μετά από καταδίωξη συνελήφθησαν στο Αντίρριο αφού πρώτα στήθηκε οδόφραγμα προκειμένου να ανακοπεί η ξέφρενη πορεία τους. Πριν ακινητοποιηθεί το όχημα των δραστών, δύο εκ των συμμετεχόντων αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. Ναυπάκτου, προέβησαν σε πυροβολισμούς στον αέρα για εκφοβισμό.

Μέχρι εδώ όλα καλά ο σκοπός επετεύχθη, οι δράστες συνελήφθησαν ασφαλώς και κανείς πολίτης δεν κινδύνεψε αφού οι αστυνομικοί είχαν λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα. Η συνέχεια όμως για τους δύο αστυνομικούς που έκαναν χρήση των όπλων τους ήταν δυσάρεστη αφού, με εντολή άνωθεν!!! συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο την επομένη χωρίς να αφεθούν ελεύθεροι.

Ακολουθήθηκε ακροαματική διαδικασία μετά το μεσημέρι και εν πολλοίς αθωώθηκαν (μπράβο στο δικαστήριο που εκτίμησε σωστά) αν και η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους. Το αξιοσημείωτο είναι ότι, πολίτες που ήταν μάρτυρες της όλης επιχείρησης σύλληψης των δραστών ρομά, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους.

Όταν δε πληροφορήθηκαν για τη σύλληψη των αστυνομικών, εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους προθυμοποιούμενοι ακόμα και να καταθέσουν στο δικαστήριο.

Κύριοι αυτή είναι η κάλυψη που παρέχεται στους μάχιμους αστυνομικούς; Θέλετε να πιστεύετε ότι με αυτό τον τρόπο (δίνοντας εντολή σύλληψή των και σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος των) θα έχετε επιτυχίες;

Να ξέρετε ότι πλανάστε οικτρά γιατί υπάρχει τρόπος να αποφύγει ένας αστυνομικός τη συμμετοχή του σε ανάλογο συμβάν χωρίς καν να έχει συνέπειες, όταν μάλιστα έχει υποστεί τέτοια αντιμετώπιση. Έτσι τους αποθαρρύνεται γιατί το βάρος της ευθύνης και της μαγκιάς δεν μπορείτε να το αντέξετε.

policenet.gr