ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδα«Με έναν καφέ τη βγάλαμε!Οι υπουργοί έφαγαν όλα τα τοστάκια…»,λένε οι αγρότες για τη συνάντηση με Τσίπρα

«Με έναν καφέ τη βγάλαμε!Οι υπουργοί έφαγαν όλα τα τοστάκια…»,λένε οι αγρότες για τη συνάντηση με Τσίπρα

«Με έναν καφέ τη βγάλαμε!Οι υπουργοί έφαγαν όλα τα τοστάκια…»,λένε οι αγρότες για τη συνάντηση με Τσίπρα

Αποκαλύψεις για τα όσα έλαβαν χώρα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου έκαναν οι αγρότες.

Σύμφωνα με όσα είπαν, «ούτε ντιλίβερι υπήρξε στο Μαξίμου, όπως είπαν κάποια ρεπορτάζ, ούτε σουβλάκια, μόνο τοστάκια και καφές. Οι υπουργοί έφαγαν τα τοστάκια, εμείς ήπιαμε μόνο έναν καφέ! Τα περισσότερα τα έφαγε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπόλαρης».

Εξάλλου, όπως είπε ο Παναγιώτης Καλογιάννης από τη Συντονιστική του μπλόκου των Τεμπών, μιλώντας στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας», «ο πρωθυπουργός σε αρκετά θέματα δεν είχε εικόνα για τα προβλήματα» που του ανέλυαν οι αγρότες και ότι «οι υπουργοί και ιδιαίτερα οι κ.κ. Αποστόλου και Κατρούγκαλος, όταν έκαναν παρέμβαση στη συζήτηση, δυναμίτιζαν το κλίμα και στη συνέχεια προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πράγματα ο πρωθυπουργός». Ο ίδιος ανέφερε ότι εξοργίστηκε «όταν ο Βαγγέλης Αποστόλου είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν είναι μεγάλο το ποσό των συνδεδεμένων ενισχύσεων που θα φορολογηθούν», αφού προηγουμένως του είχαν ζητήσει οι αγρότες να εξαιρεθούν τουλάχιστον οι συνδεδεμένες από τη φορολογία.

«Εκεί πήρα το λόγο και εξήγησα στον πρωθυπουργό, ότι για το βαμβάκι είναι 69 ευρώ το στρέμμα, όταν 60 ευρώ είναι το ενοίκιο», συνέχισε ο Παναγιώτης Καλογιάννης και τότε ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Αποστόλου, ότι «έχουν δίκιο οι αγρότες, δεν είναι ασήμαντο το ποσό αυτό όπως μου λες».. αδειάζοντάς τον στην ουσία…

Αναφορικά με το θέμα του φόρου στο κρασί, ο κ. Τσίπρας τους είπε ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να τον πάρει πίσω, αφού έχει ψηφιστεί και είναι μέρος του προϋπολογισμού…

Τέλος φεύγοντας ο πρωθυπουργός του ζήτησε να μάθει αν θα ανοίξουν τα Τέμπη γιατί είναι ένα νευραλγικό σημείο και τότε του απάντησε ότι «μάλλον πλέον δεν θα ανοίξουν ποτέ, μετά από αυτά που μας ανακοινώσατε!»

Αξίζει να τονιστεί ότι η πιο ενδιαφέρουσα ατάκα που αντάλλαξε ο πρωθυπουργός με τον ίδιο ήταν στην αρχή, όταν πήγαν να χαιρετηθούν και του είπε «κύριε  πρωθυπουργέ δεν ξέρω αν θα πρέπει να σας δώσω το δεξί ή το αριστερό χέρι, μας έχετε μπερδέψει» και μου απάντησε «και τα δύο και πρέπει όλοι να συμβάλουμε για να ανοίξουν τα Τέμπη…»

thecaller.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr